Kilis'e Avrupa Standardında Motosiklet Pisti

Kilis'e, belediyenin koordinasyonunda, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Avrupa standardında motosiklet pisti yapılacağı bildirildi.

Kilis Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Remzi Arkaltı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki motor sayısının fazla olmasına rağmen pist alanının olmamasını eksiklik olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Şehirde sık sık motor kazaları, kullanım hataları ve buna benzer aksaklıkların meydana geldiğini ifade eden Arkaltı, "Kilis'e bir pistin yapılmasına ve sürücülere motosiklete biniş eğitimlerinin verilmesi gerektiği konusunda karar aldık. Konuyu Belediye Başkanı Abdi Bulut'a götürdük. Kendisi de önerimize sıcak baktı" dedi.

Pistin yaklaşık 100 dönüm araziye yapılacağını ifade eden Arkaltı, konuyu ayrıca Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar'a ilettiklerini kaydetti.

Uçar'ın proje karşısında heyecanlandığını dile getiren Arkaltı, şöyle konuştu:
"Alanı belediyeye tahsis ettik. Gaziantep-Kilis karayolunu yapan firmanın Formula-1 pistini yapan müteahhit firma olmasını bir şans olarak değerlendiriyoruz. Avrupa standartlarına uygun yapmayı planladığımız pisten çevre illerdeki motosiklet tutkunları da faydalanabilecek. Düzenlenecek yarışlar nedeniyle kente gelecek vatandaşlar hem ekonomik hem de kültürel boyutta katkı sunacaktır. Ayrıca alana gölet yapılacağı bilgisini aldık. Orada da yelken, kano gibi su sporları ile atış alanları oluşturmamız halinde bölgenin cazibesi artacaktır. Teknik heyet yapacağı incelemenin ardından projelerini ortaya koyacak."
Kaynak: AA