Asü Mühendislik Öğrencileri Bahar Dönemine Başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde bahar dönemi, birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı “Bahar Dönemine Hoş Geldiniz” toplantısıyla başladı.

Asü Mühendislik Öğrencileri Bahar Dönemine Başladı

Toplantı, ASÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükran Kılıç’ın “Mühendislik Biliminde Öğrenme ve Geleceğe Yansımaları” konulu sunumuyla başladı.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Elçi ise, bahar döneminde gerçekleştirilecek bölüm etkinlikleri ve bölümün açmayı planlandığı tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programları hakkında bilgier verdi. Bölüm öğretim üyeleri de, teknik gezi ve seminer programları hakkında bilgilendirmeler yaptı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Yıldız, akademik takvimin ve önlisans, lisans, eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinin tüm öğrenciler tarafından çok iyi bilinmesi ve anlaşılması gerektiğini söyledi.

Toplantının son konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, öğrencilerden Aksaray ve çevresini daha iyi tanımalarını istedi. Rektör Acar, yabancı dil öğrenme konusuna değinerek, “Her öğrencimiz mutlaka bir müzik enstrümanına aşina olmalı ve öğrenci toplulukları dahilinde sosyal aktivitelerde bulunmalıdır” dedi.

Toplantıda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Reis ve Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Reşit Tolun, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yenice, Yrd. Doç. Dr. Özlem Akgün ve Yrd. Doç. Dr. Filiz Sarı da hazır bulundu.
Kaynak: İHA