İzmir ve Cape Town Arasında İş Birliği

İzmir ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentleri arasında iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Endüstriyel Tasarım Toplulukları Uluslararası Konseyince "2014 Dünya Tasarım Başkenti" olarak seçildiği belirtilen Cape Town'ın belediye başkanı Patricia De Lille ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun imzaladığı protokolle, "yerel turizm, ticaret ve yatırım olanaklarının desteklenmesiyle birlikte çevre koruma ve düzenlemesi, doğal yaşam parkları, yerel sağlık hizmetleri, organik tarım, kırsal kalkınma, kurumsal kapasitenin artırılması, altyapı ve yerel yönetim hizmetleri" alanlarında iş birliği öngörülüyor.
Aziz Kocaoğlu, törendeki konuşmasında, belediyelerin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla güneş ya da rüzgar enerjisiyle ilgili yatırım yapma olanağı elde ettiğini belirterek, "Bizim de eski bir evsel atık depo alanımızda güneş tarlaları yapmak gibi bir projemiz var. Metro, tramvay, elektrikli otobüsler ve arıtmalarda kullandığımız enerjiyi, kendimizi üretmek için proje başlattık" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin, 21 kardeş kent anlaşması, 3 iş birliği protokolü ve 2 iyi niyet anlaşması bulunduğu kaydedildi.
Kaynak: AA