Azınlıklar Günü Romanya’da Coşkuyla Kutlandı

Romanya’da ev sahipliğini Demokratik Türk Birliği’nin yaptığı 5 Aralık Azınlıklar Günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Azınlıklar Günü Romanya’da Coşkuyla Kutlandı

Romanya’da müzik, folklor, yazar, tarihçi ve bir çok eğitimcilerin katılım ile coşkulu bir şekilde kutlanan Azınlıklar Günü, Köstence Vali Yardımcısı Levent Akkoyun, Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan, Demokratik Türk Birliği Genel Başkanı Fedbi Osman ve diğer davetliler katılımıyla kutlandı.

Gecede sahne alan Koordinatör Düriye Akkoyun ve Şef Yılmaz Türkoğlu yönetimindeki Mehtap Korosu, bir birinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Daha sonra Romanya Demokratik Türk Birliği üyesi gençlerden oluşan Delikanlılar Fidanlar, Yunanistan, Bulgaristan ve Tatar Türklerine özgü geleneksel oyunları sergiledi. Tüm davetlilerin ilgi ile izlediği program birçok radyo ve Romanya devlet kanalı TVR-1 tarafından program çekim yaptı. Katılımcılara hediyeler ve plaketler verildi.

Azınlıklar Günü için düzenlenen programı hazırlayan Kültür Komisyonu Başkanı Serin Türkoğlu, Başkan Yardımcısı Melek Osman, başarıyla tamamlanan programa gösterilen ilgiye teşekkür ederek, aynı tempo ile 2015 yılı için daha başarılı projelerin hazırlıklarına başlayacaklarını söylediler.
Kaynak: İHA