Manisa’da Bin 800 Engellinin İstihdamı Sağlandı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) Şube Müdürü Yavuz Altay, Manisa’da engellilerin iş bulma konusunda şanslı olduğunu ifade ederek, iş arayan engellilerin mutlaka kurumlarına başvurmalarını istedi.

Manisa’da Bin 800 Engellinin İstihdamı Sağlandı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü her yıl düzenlediği Kariyer Günleri’ni bu yıl engelliler için yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde 20 firma iş arayan engelliler için stant açtı. 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle böyle bir organizasyon yaptıklarını belirten Çalışma İş Kurumu Şube Müdürü Yavuz Altay, “İş Kur istihdam faaliyetleri kapsamında her yıl istihdam fuarı ve kariyer günleri düzenliyoruz. Bu yıl ki kariyer günümüzü de engelliler gününün anlamına uygun olarak onlar için hazırladık. Valilik öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Engelliler Komitesi işbirliği ile bu organizasyonu gerçekleştirdik. ‘İstihdamda engelleri kaldıralım’ sloganıyla yola çıktık” dedi.

20 firmanın stant açtığını vurgulayan Altay, “Firmalarında engelli kontenjanı açığı olan firmalar genellikle stant açtı. Engelliler dışında da işsiz vatandaşlar başvuruyor. Biz çalışanlardan sadece istihdam değil çalışmanın üretmenin ekonomik, sosyolojik, psikolojik ve kültürel boyutlarını da göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın da kurumumuza mutlaka kayıt yapmalarını, sürekli kendilerini geliştirmelerini, mutlaka bir meslek edinmelerini, morallerini yüksek tutmalarını ve sürekli gayret sarf etmelerini kendilerinden istiyoruz” diye konuştu.

Manisa’da iş arayan engellilerin iş bulma konusunda şanslı olduğunun altını çizen Altay, “Manisa’da bin 800 engelli vatandaşımız istihdam edilmiş durumdadır. 2013 yılında bin 73 engellimiz işe yerleşti. 2014 yılı Eylül ayı sonunda da 914 kişi işe yerleşti. Bütün bunların dışında sadece engelliler için kurslarımız oluyor. Bu zamana kadar 43 engellimiz kurslara katılım gösterdi. Bu kurslara 192 bin İş Kur bütçe ayırmış durumda. 50 ve üstü işçi çalıştıran özel sektör işverenleri yüzde 3 oranında engelliyi çalıştırmak zorunda. Manisa’da engellilerimizden iş arayıp da bulamayan yok. Kentte işsizler şanslı, engelliler de bundan payını alıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA