Hdp Şırnak Milletvekili İrmak, Baykan'da

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Kadınlarımız birbirlerinden cesaret alacak, öğrenecek, kendini ifade edecek ve etrafındaki çemberi yıkarak daha çok özgür olacaklar" dedi.

Irmak, Baykan Belediyesi tarafından kurulan Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi ile Kadın Danışma Merkezi'nin açılışlarını yapmak üzere Baykan'a geldi.
Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi açılışının ardından Kadın Danışma Merkezi'nin açılışını Irmak, burada yaptığı konuşmada, kadınların, erkeklerden, eşlerinden, babalarından, ağabeylerinden, çevresindekilerden fiziki, psikolojik şiddet gördüklerini ve çaresiz kaldıklarını savundu.
Kadınların üzerinde sürekli bir baskı olduğunu ileri süren Irmak, bu baskı sonucu evde hapis durumda kalan kadınların ya intihar ettiğini yada kaderine boyun eğdiğini ifade etti.

Açılışını yaptığı kadın merkezine değinen Irmak, şöyle konuştu:
"Buradaki Kadın Danışma Merkezi sayesinde kadınlarımız birbirlerinden cesaret alacak, öğrenecek, kendini ifade edecek ve etrafındaki çemberi yıkarak daha çok özgür olacaklar. Burayı açmamızdaki hedefimiz budur. Sizlerin de bunu desteklemenizi, kadınlarımızı buraya yönlendirerek katkıda bulunmanızı istiyoruz."
Konuşmanın ardından kadına yönelik şiddetin konu alan tiyatro gösterisi düzenlendi.

Oyuncular, oyun sonunda sahneye kırmızı karanfil bıraktı.
Etkinliğe, BDP Siirt İl eşbaşkanları Reşit Teymur, Kıymet Mut, HDP İl eş başkanları Abdullah Çetin, Dilber Sevim, Siirt Eski Belediye Başkanı Selim Sadak katıldı.

Kaynak: AA