Çiğli’de İşçilere İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Çiğli Belediyesi’nin personele yönelik düzenlediği eğitim seminerlerinin ilki şantiye işçilerin eyönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimi konularında gerçekleştirildi.

Çiğli’de İşçilere İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Çiğli Belediyesi, personel eğitimleri kapsamında iş sağlığı ve güvenliği eğitimi semineri vermeye başladı.

Çiğli Belediyesi İş Güvenliği Birimi tarafından şantiye binası konferans salonunda verilen seminere katılım büyük oldu. İş Güvenliği Uzmanı Özlem Aydoğan tarafından verilen seminerde, işçi sağlığı ve güvenliği, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgilerin tanımlanması, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni ile temel güvenlik kuralları gibi ana başlıklar altında konular anlatıldı.

“AMAÇ ÇALIŞANLARI KORUMAK VE İŞLETMENİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK”
Şantiye binası konferans salonunda sunum yapan İş Güvenliği Uzmanı Özlem Aydoğan, işverenin çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almak zorunda olduğu gibi, çalışanların da yasal hak ve hükümlülüklerden haberdar olması gerektiğinin önemine dikkat çekti. Bu aşamada mesleki eğitimin çok önemli olduğunu, işçinin işiyle ilgili yaşayacağı her türlü sıkıntı ve sorunun aşılmasında çalışanlarında bazı genel yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğine değinen Aydoğan, “Verilen eğitimlerin amacı çalışanları korumak ve işletmenin güvenliğini sağlamaktır. Bir işin yapılmasında mutlaka riskler vardır. Bu riskler karşısında nasıl bir tavır sergilenmelidir, işçinin olacak olaylara ilişkin genel ön yargılarının ve yanlışlarının giderilmesi bu bilgilendirme toplantılarımızın amacını oluşturmaktadır. İş yerlerinde meydana gelen kazaların yüzde 90’ı dalgınlık, dikkatsizlik ve ihmal sonucunda meydana gelmektedir. Bu durumun önüne geçilmesinde yapılması gereken en önemli şeylerden biridir eğitici seminerler” dedi.

“MADEN OCAKLARINDAKİ KAZALAR UNUTULMADI”
İşçileri yoğun ilgi gösterdiği seminerde güncel olaylardan yola çıkılarak işçi sağlığı ve güvenliği konularına ilişkin örnekler slaytlar eşliğinde verildi.

Ülkeyi büyük üzüntülere boğan maden ocakları kazalarının nedenleri ve sonuçları tartışıldı. Seminer işçilerin soru ve taleplerinin iletilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA