Şekerbank'tan Çiftçilere Emeklilik Kredisi

Şekerbank, yıllardır birikmiş prim borçları yüzünden emekli olamayan Denizlili çiftçilere, uygun koşullarda kredi imkanı sağladı.

Denizli Ziraat Odası Başkanlığı ile Şekerbank arasında çiftçilerin birikmiş prim borçlarının ödenebilmesine olanak sağlamak amacıyla kredi protokolü imzalandı.
Şekerbank'ın başlattığı "Çiftçilerimize Yönelik Emeklilik Kampanyası" kapsamında imzalanan protokol, Ziraat Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Şekerbank Akdeniz Bölge Müdürü Mustafa Özer, toplantıda yaptığı konuşmada, Şekerbank'ın 61 yıl önce sadece tarımı desteklemesi için kurulduğunu, çiftçilere özel bir kampanya hazırladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin gelişiminde tarımın yerinin çok önemli olduğunu dile getiren Özer, şunları söyledi:
"Biz bu gerçeği ön görerek çalışıyoruz. Protokole göre çiftçimiz prim borçlarını tek seferde ödeyecek. Hatta biz çiftçimizin borcunu direkt SGK'deki hesabına aktaracağız ve çiftçimiz emekli olacak. Çiftçimiz bize istediği bir ayda isterse yılda tek ödeme ile borcunu 5 yılda ödeyebilecekken isterse aylık ödemeler çerçevesinde 36 ay yani 3 yılda borcunu ödeyebilecek. Tüm bunların yanında verilecek olan paranın üst limiti yok fakat tek kriter emekli olmaya hak kazanmış olmak. Kredinin faizlerini şubelerimiz belirleyecek ama çok cazip imkan sağlanacak."
Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de Denizli'de Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarına göre 38 bin civarında çiftçinin bulunduğu ve 9 bin civarında çiftçinin, birikmiş prim borcu nedeniyle emekli olamadığını tahmin ettiklerini belirtti.

Bu protokolle üreticilerin kolaylıkla emekli olabileceğini ifade eden Gemici, "Çiftçimiz ödemeyi isterse yılda bir seferde hasat zamanında yapabilecek. Bu, çiftçi için büyük bir kolaylık" dedi.

Protokole göre, banka emekli olmayı hak etmiş çiftçinin prim borcunu tek seferde doğrudan SGK'ya ödeyecek. Banka, ödediği paraya karşılık çiftçiye, uygun faiz oranları ile borcunu 5 yıl vadede ödeme imkanı sağlayacak.
Kaynak: AA