Ytü Kvk Finans ve Yazılım Günleri

Yıldız Teknik Üniversitesi KVK tarafından düzenlenecek olan etkinlikte, üniversiteliler finans ve yazılım sektörlerinin liderleri ile bir araya gelecek.

Ytü Kvk Finans ve Yazılım Günleri

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) etkili iş ve kariyer kulübü, Kalite ve Verimlilik Kulübü (YTÜ KVK) tarafından gerçekleştirilen Finans ve Yazılım Günleri, bu yıl 5. kez düzenleniyor. 2012 yılında bin, 2013 yılında bin 250 katılımcıyla gerçekleşen Yıldız Teknik Üniversitesi'nin en fazla katılımcılı kariyer etkinliği, iş hayatının en önemli sektörlerinden ikisi olan finans ve yazılım sektörlerini üniversitelilerle bir araya getirecek.

Katılımcılara sektörün en önemli firmalarını detaylı olarak tanıma ve bu iki büyük dünyayı liderlerinden dinleme fırsatı sunulan etkinlikte ayrıca, bu sene ilk defa gerçekleşecek olan "Ödüllü Kod Yarışması" ile öğrencilere staj fırsatı sunulacak. Yine bu sene eklenen bir yenilik olan, "İşe Alım Simülasyonları" ile de mezun adayları ve sektörün dev firmalarının İnsan Kaynakları bir araya gelecek.

24-25-26-27 Kasım’da, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan, “5. Finans ve Yazılım Günleri”nde bu sene, Oracle, AvivaSA, Enpara, ING Bank, IBM, Microsoft gibi firmalardan gelen konuşmacılar yer alacak. Ayrıca Özgür Demirtaş ve Burak Selim Şenyurt gibi sektörde özel bir yeri olan isimler de öğrencilerle bir araya gelecek. Geçen senelerdeki gibi, 2 günlük seminerin ardından yapılacak olan teknik gezide katılımcılar, iş alanlarını yerinde görme ve daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Etkinliğin son gününde ise hem finans hem yazılım sektörüne özel eğitimler yapılacak.

Yıldızlı öğrencilerin yanı sıra, YTÜ dışındaki öğrencilere de açık olan etkinliğe katılan tüm öğrenciler, Türkiye'deki en gözde iki sektörü liderlerden dinleyip, dünyayı onların gözünden görme fırsatı yakalayacak.
Kaynak: İHA