Chp Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Türkiye, 1987 yılında bırakın bugün 17'nci büyük ekonomisi, dünyanın 14'üncü büyük ekonomisiydi. Yani gerilemişiz" dedi.

Öztrak, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ilginç bir dönemden geçtiğini söyledi.

Ülkenin büyüme hızının geçen yıldan itibaren giderek yavaşladığını savunan Öztrak, sınırlarda da çok ciddi sorunlarla karşılaşıldığını dile getirdi.
Hükümetin dış politikasının ülkenin başını ciddi şekilde sıkıntıya soktuğunu ileri süren Öztrak, şunları kaydetti:
"Artık en son aşamada bu topraklardan peşmergeler geçti, alkışlarla geçti ve bu manzarayı da herkes seyretti. Yani geldiğimiz nokta artık Türk dış politikasının iflas ettiği noktadır. Hatırlayacaksınız, TBMM'de tezkere görüşmeleri yapılırken 'Hiçbir şekilde bu topraklardan yabancı askerlerin geçmesine ve yabancı asker postallarının değmesine izin verilmemelidir' dedik. Başbakan, Avustralya'da yapılan G20 Liderler Zirvesi'ne giderken Beşir Atalay bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, Türkiye'yi G20'ye AKP'nin soktuğunu söyledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararnamenin tarihi 14 Aralık 1999. Ne diyor? 'G20'ye katılmışız' diyor. G20 toplantılarına hazine müsteşarı olarak katılırken AKP daha ortada yoktu."

Öztrak, Türkiye'nin bir zamanlar dünyanın en büyük 14'üncü ekonomisi olduğunu belirtti.

Bu konuda, çarpıtılmış bir tablo bulunduğunu iddia eden Öztrak, "Şimdi ne diyorlar? 'Bizim zamanımızda dünyanın ilk büyük 20 ekonomisi arasına girdi.' Öyle mi? Türkiye, 1987 yılında bırakın bugün 17'inci büyük ekonomisi, dünyanın 14'üncü büyük ekonomisiydi. Yani gerilemişiz" diye konuştu.

Kaynak: AA