Gençler İçin Yeni Kurslar Açılacak

Manisa'da gençlere fırsat eşitliği oluşturmak için Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Manisa Valiliğinde, düzenlenen törende Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Savaş Duman ile İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, gençlere fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen protokolü imzaladı.
Protokolle, gençlere yönelik ücretsiz eğitim kursları düzenleneceğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, "Bu kurslar bizim sportif faaliyetlerimiz dışında model olarak bakanlığımızın bize sunduğu ahşap boyama, gitar, bağlama kursu, el becerileri, ebru sanatı gibi aktiviteleri içerecek. Milli eğitimdeki bu alanda kendilerini yetiştirmiş hocalarımızın bize katılmalarını sağlayacak kursları Milli Eğitim Müdürlüğümüzden talep ediyoruz. Hem sosyal, hem kültürel etkinlikler olacak" dedi.

Halk Eğitim üzerinden birçok dalda yaygın eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Altınsoy ise zaten var olan kursları daha da çok arttırarak, gençliğin sportif ve kültürel gelişimine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Vali Bektaş da protokolün ile İki kurum arasındaki işbirliğinin hayırlı olmasını diledi.
Protokol kapsamında ilk etapta 75. yıl, Şehzadeler, Ahmetli, Saruhanlı, Turgutlu, Salihli, Akhisar ve Kula Gençlik Merkezlerinde yeterli sayıda talep olması halinde kurslar açılacak. 12 kursiyerin olmasının yeterli olacağı kurslarda görev alacak eğitmenlerin ücretleri Halk Eğitim Merkezleri tarafından karşılanacak.
Protokol, özellikle kendi imkanlarıyla kurslara gidemeyen dezavantajlı gençlerin katılımı sağlamayı hedefleniyor.

Kaynak: AA