Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde gerçekleşen Suriyelilere yönelik " Aile Eğitim" programı tamamlandı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık bir hafta süren ve 11 personelin görev aldığı programda yaklaşık 50 köyde Kobani'den (Ayn el Arap) bölgesinden gelen ailelere yönelik "Aile Eğitim" programı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, durum değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmaların yapıldığını söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların işbirliği içerisinde çalışmaların devam ettiğini belirten Demirkol, şunları kaydetti:
"Şanlıurfa son derece hamiyetperver ve yardımsever bir kent. Bugüne kadar kentin bu özelliği nedeniyle Suriyeli misafirlerimizin barınmasında, iaşesinde ve diğer ihtiyaçlarında herhangi bir sorun yaşanmadı. Bu çalışmalardaki amacımız gerek ilimize gelmiş bulunan Suriyeli misafirlerimizin yerleşim birimlerini tespit etmek gerekse bugüne kadar yapılan yardımlardan ne kadar istifade edilmiş ve hangi ihtiyaçlarını ilgili birimlere rapor etmektir. Bu doğrultuda hazırlanacak raporumuz başta kriz merkezi olmak üzere yetkili birimlerle zaman zaman paylaşılacak ayrıca tekrar alan taramaları ile sonuçları gözlemlenecek."
Kaynak: AA