Rusya'dan Ukrayna Konusunda Dörtlü Zirve Teklifi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelecek hafta İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenecek Asya ve Avrupalı Liderler Toplantısı kapsamında dörtlü Ukrayna zirvesi düzenlemeyi planladığı bildirildi.

Kremlin Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Putin'in 10| Asya ve Avrupalı Liderler Zirvesi kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun katılımıyla Ukrayna konusunun değerlendirileceği dörtlü görüşme yapmayı planladığını söyledi.

Uşakov, Putin'in Milano zirvesi kapasımda bir araya geleceği liderlerle Ukrayna konusunu görüşeceğini ancak yaptırımların kaldırılmasının gündeme gelmeyeceğini ifade etti.

Kremlin Danışmanı Uşakov, "Yaptırımların kaldırılması konusuna gelince: Biz hiç kimseden yaptırımları kaldırılmasını talep etmiyoruz ancak yeni yaptırım uygulamalarını da istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
İki yılda bir yapılan 10| Asya ve Avrupalı Liderler Zirvesi, İtalya'nın AB Dönem Başkanı olması nedeniyle 16-17 Ekim'de Milano'da düzenlenecek.
Kaynak: AA