Didimli Emlakçılardan Kaymakam Yönden’e Ziyaret

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun ve beraberindeki emlakçılar, Didim Kaymakamı İskender Yönden’i makamında ziyaret etti.

Didimli Emlakçılardan Kaymakam Yönden’e Ziyaret

Didim’e yeni atanan ve görevine başlayan Kaymakam Yönden’e hayırlı olsun dileklerinde bulunan Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun ve beraberindeki emlakçılar, yapılan çalışmalar ve sorunlardan bahsetti. Ziyarette, emlakçıların sorunları ve problemleri paylaşılırken, gündemi kayıt dışı emlakçılar konusu oluşturdu.

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim’de geçmiş yıllarda devlet ve vatandaş işbirliğiyle tapu binasının oluşturulduğunu belirterek, “3 dönem önceki Kaymakam Ali Çetin’in başkanlığında toplanmıştık. Ardından ise Kaymakam beyin önderliğinde esnaflara gittik. Bağış usulü ve devlet ve vatandaş işbirliğiyle güzel bir devlet dairesi oluşturuldu” diye konuştu.

Didim’de alım satımların fazla olmasından dolayı işlem fazlalığın çok yüksek olduğunu dile getiren Coşkun, “Özellikle geçmiş yıllarda emlak sektörünün çok hareketli olmasından dolayı bu işi gayri resmi yapan çok vatandaşımız oldu. Geçmiş yıllarda özellikle İngilizlerin ilçemizden ciddi bir gayrimenkul alımı oldu. O dönemde fiyatlar ikiye katlandı ve illegal yoldan emlakçılık yapan vatandaş sayısı çok arttı” ifadelerini kullandı.

YURTDIŞINDA EMLAKÇILIK, ÇOK PRESTİJLİ İYİ BİR MESLEK
Coşkun, Didim Emlak Müşavirleri Derneği olarak emlakçılık mesleğinin prestiji için mücadele ettiklerini söyledi.

Kurumlar arası diyaloğu en üst seviyede tuttuklarını ve vatandaşlar ile müşteriler arasındaki sorunları en aza indirebilmek için ilgili mercilerle görüşmeler yaptıklarını dile getiren Osman Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü “Yurtdışında emlakçılık, çok prestijli iyi bir meslek. Gerçekten saygın bir meslek. Ama Türkiye’de bu mesleğe prestij kazandıramıyoruz. Özellikle ilçemizde kayıt dışı çalışan insan sayısı çok fazla, biz bunları tespit edemiyoruz. Kayıt dışı çalışan kişilerden ötürü birçok yabancı vatandaşımıza çok yüksek rakamlarda satışlar yapıldı. Daha sonradan bunu anlayan yabancılar da evlerini satarak, ilçemizden ayrıldılar.” dedi.

?
HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
Didim Kaymakamı İskender Yönden ise yabancıların dolandırılması sonucu ilçeden ayrılmalarının Didim’e ilk geldiği günden beri gündemde olduğunu ifade etti.

Bu konunun Didim’de turizm kadar problemli bir konu olarak göründüğünü belirten Kaymakam Yönden, “Bu konuda her kesimden çok ciddi şikayetler var. Göreve başlamamdan dolayı ziyaretime gelen siyasi parti temsilcileri olsun, sivil toplum kuruluşları temsilcileri olsun herkes bu konuda şikayetini dile getirdi. Bu konuda kamuoyunda ciddi rahatsızlık var ve bu durum beni de rahatsız ediyor. Ben sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmayı seven biriyim. Bu mücadeleyi ortak yapacağız. İlerleyen zamanda hep birlikte bir araya gelip, sorunların çözümü noktasında kaymakamlık, vergi dairesi ve emniyet ile emlak sektörü temsilcileri olarak hep birlikte mücadele edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA