Btso Uhs Kümelenmesi Üyeleri Abd'ye Gidecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi üyeleri 20-26 Ekim tarihleri arasında ABD'ye giderek NASA, Boeing ve Airbus gibi önemli kurum ve firmaları ziyaret edecek.

BTSO Yönetim Kurulu ǜyesi İlker Duran, UHS Konsey BaşŸkanı ve Kümelenmesi Lideri Mustafa HatipoğŸlu kümelenme üyesi 18 firma temsilcisi ABD'de NASA, Boeing ve Airbus gibi önemli kurum ve firmaların üretim süreçlerini izleyecekler.
Mustafa HatipoğŸlu, programa ilişŸkin yaptığŸı yazılı açıklamada, açıklamada, oda olarak uzay havacılık ve savunma sanayisinde faaliyet gösteren firmaları kümelenme sayesinde aynı çatı altında topladıklarını bildirdi.
ǜyelerin kümelenme sayesinde hem kendi aralarında işŸ ve güç birliğŸini arttırdıklarını hem de görüşŸme yaptıkları firmalarla bağŸlantı kurma fırsatı yakaladıklarını dile getiren HatipoğŸlu, şŸunları kaydetti:
"Daha önce Rusya'nın Rostov kentindeki Kozmonot EğŸitim Merkezi'ni ziyaret etmişŸtik. Kümelenme üyelerimizle birlikte ABD'de uzay, havacılık ve savunma konusunda dünyada söz sahibi kuruluşŸları ziyaret edeceğŸiz. GerçekleşŸtirilen bu organizasyonla firmalarımız özel olarak randevu alınan NASA ve Amerikalı uçak üreticisi Boeing ile Airbus gibi önemli firmaları ziyaret ederek firmaların üretim süreçlerini yerinde inceleme imkanı yakalayacaklar."
HatipoğŸlu, ziyaretlerde üyelerin ABD'nin önde gelen firmalarıyla işŸbirliğŸi yapma imkanı da yakalayacağŸını vurgulayarak, "UHS kümelenmesi üyelerimiz her biri dünyada kendi alanında söz sahibi olan firmalarla gerçekleşŸtirecekleri görüşŸmelerle hem Gökmen Projesi'yle ilgili hem de uzay havacılık konusundaki çalışŸmalara nasıl katkı koyacaklarını inceleyecekler. GerçekleşŸtirilecek bu ziyaret ve görüşŸmelerin üye firmalarımızın ufkunun genişŸlemesi açısından oldukça önemli olduğŸunu düşŸünüyorum" değŸerlendirmesinde bulundu.

 
Kaynak: AA