Doğu’yla Batı’yı Birleştiren Üniversite

Erasmus ve Mevlana programları ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) hem batılı hem de doğulu öğrencileri ve akademisyenleri aynı çatı altında buluşturmaya devam ediyor.

Doğu’yla Batı’yı Birleştiren Üniversite

Erasmus + Değişim Programı ve Mevlana Değişim Programı kapsamında üniversitemize gelen 17 öğrencimize Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından Seyirtepe Sosyal Tesislerinde akşam yemeği verildi.

Gecede yemeğe katılan Erasmus + Değişim Programı Koordinatörü Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Koç, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, kampus ve şehrimiz hakkında şu bilgileri verdi.

"Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Erasmus + Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olduğu 40’tan fazla üniversiteden üniversitemizde eğitim görmek isteyen öğrencilerden gelen talep değerlendirilmiş ve Almanya, İtalya, Polonya ve Romanya’daki ortaklarımızdan üniversitemize yapılan başvurular kabul edilmiştir. Bunun yanı sıra üniversitemizde ilk kez bu yıl yürütülmeye başlayan Mevlana değişim programı kapsamında da Rusya, Kazakistan, Lübnan ve Çin’den gelen başvurular da değerlendirilmiş ve üniversitemiz Ortadoğu ve Türkî Cumhuriyetlerden değişim öğrencisi kabul etmeye başlamış olup başta Tıp ve Mühendislik Fakültesi olmak üzere farklı fakültelere değişim öğrencilerimizin kaydı yapılmıştır.

2014-2015 Güz döneminde toplam 12 öğrenci Erasmus + Değişim Programı kapsamında, 5 Öğrenci de Mevlana değişim programı kapsamında eğitim almış, yeni deneyimlerle ülkelerine döneceklerdir.

Erasmus + Değişim Programı ile bugüne kadar 850 öğrencimiz değişim hareketliliğinden yararlanmış ve 90 öğrenci farklı üniversitelerden üniversitemize gelmiştir. Personel hareketliliği ile 188 personelimiz yurt dışındaki ortak üniversiteleri ziyaret etmiş, yurtdışından üniversitemize ise 65 kişi ziyarette bulunmuştur. Bu yıl yürütmeye başladığımız Mevlana programı kapsamında ise Çin’e 1 öğrencimiz ve 2 öğretim üyemiz ziyarette bulunmuştur."
Kaynak: İHA