Çıt çıt çıt Tweet atmaktan vazgeçin

Hükümet Sözcüsü Arınç özellikle bakanların sosyal paylaşım sitesine yazdıklarının polemiklere neden olduğunu ifade ederek, ‘Bu bir hastalık haline geldi. Bunlar iş değil’ dedi

Çıt çıt çıt Tweet atmaktan vazgeçin
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili kimsenin genel af beklentisi içinde olmaması gerektiğini belirterek, “Hükümet olarak böyle bir düşüncemiz yok” dedi. Ak Partili bakanları ve Burhan Kuzu başta olmak üzere milletvekillerini twitter konusunda uyaran Arınç, “Bu öyle bir hastalık haline geldi ki; bakan arkadaşlarımız bile çıt çıt çıt, sabahtan akşama kadar bunlarla uğraşıyorlar” dedi. Arınç, Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın'Kumpas’ konusundaki sözlerini eleştirirken, “Bir insan hem milletvekili olup, hem de hala başdanışmanlığını devam ettiremez” diye konuştu.

Arınç, Başbakanlık muhabirleriyle dün TRT Genel Müdürlüğü’nde kahvaltıda bir araya gelerek sorulara şu yanıtladı:
-KÖŞK SEÇİMİNDE HİLELER ÇIKABİLİR: Siyasi istikrarı bozmaya yönelik özellikle Başbakanı yıpratmaya yönelik kampanya var. Mahalli seçimleri etkileyerek iktidarın yıpranmış olduğunu tescillemek isteyenler olabilir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de akla gelmeyecek hileler ortaya çıkabilir. 2014 Ak Parti hükümeti için yeniden başarılı olacağını flu ortamın kalkacağına inanıyorum. Bunların hepsi bir sınamadır. Bu sınamalardan başarıyla çıkacağız.

-BURHAN KUZU VE BAKANLARA TWEET TEPKİSİ:Ben tweet hesabımızdan hiçbir şekilde kimseyi rencide edecek, herkesin ilgisini çekelim de flaş bir şeyler yazalım, trend topic olsun hevesinde değiliz. Ciddi şeyler yazmaya çalışıyoruz. Ama bu öyle bir hastalık haline geldi ki; bakan arkadaşlarımız bile çıt çıt çıt, sabahtan akşama kadar bunlarla uğraşıyorlar. Bu iş değil Allah aşkına, bu işten vazgeçsinler öncelikle bakanlar. Danışman sıfatı taşıyan insanlar pıt pıt pıt, şu kadar tweet attım, şu kadar retweet aldı, elinin körü oldu. Bunlar iş değil.”

-HEM MİLLETVEKİLİ HEM BAŞDANIŞMAN OLUNMAZ:'Bir kumpas kuruldu’ sözü kendi ifadesidir. O zaman ona sormak lazım;'Sen neden böyle bir yazı yazdın?’ Bir insan hem milletvekili olup, hem de hala başdanışmanlığını devam ettiremez. O sıfatı üstünde kaldı arkadaşımızın. O sıfatı kaldığı için de daha fazla yazdıklarına dikkat ediliyor. Sen dikkat edilen, sözü, yazıları takip edilen bir insansan bu yazıdaki maksadını gayet güzel bir şekilde açıkla.'Açıkladım’ diyor, bu açıklama tatmin edici mi değil mi siz karar vereceksiniz...

-HSYK İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YOK: HSYK’yı böyle bir davranış yüzünden eleştirmek başka, sizi şöyle yapacağız böyle yapacağız filan şeklinde birtakım varsayımlar üzerinde konuşmak başka. HSYK ile ilgili yapılacak çalışma varsa gündeme gelir. Şu anda böyle bir çalışmanın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.


‘Bünyamin için CHP’liler göreve’
Arınç, Suriye’de kaçırılan fotomuhabirimiz Bünyamin Aygün içinse şunları söyledi: “Metin Turan geldi, Bünyamin kaldı. Tabii bütün gücümüzle destek veriyoruz. Suriye’de bir şekilde kaybolduğunu bildiğimiz, Bünyamin arkadaşımızın kurtulmasını bekliyoruz. Biz diplomasi yönüyle de nerede olduğunu bilmeliyiz. Bazen fidye için kaçırılanlar da var, muhaliflerin koz olarak kullanıldığı durumlar var. Bu konuda CHP’nin Hatay milletvekillerine de görev düşüyor. Esad ile görüşüp yanyana fotoğraf çektirdikten sonra, bir arkadaşımızı getirmiştir. Refik Bey, Ahmet Bey, Hüseyin Bey unutmayın Bünyamin de orada. Gidin bu arkadaşımızın kurtarılması için elinizden geleni yapın. Sizi alkışlayalım. Bünyamin’in en kısa zamanda kurtulmuş olması dileğiyle.”