Lütfü Savaş hakkındaki iddialar ile ilgili ilk kez Objektif’e konuştu

Antakya Belediye Başkanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş AK Parti’den CHP’ye geçmesinin ardından hakkında çıkan iddialar ile ilgili ilk kez Kadir Çelik’e konuştu.

Lütfü Savaş hakkındaki iddialar ile ilgili ilk kez Objektif’e konuştu
Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde partisinin, yerine eski Adalet Bakanı Sadullah Ergün'ü aday göstermesi nedeniyle CHP'ye transfer olan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş bu transferin ardından CHP içerisinde adaylığı en çok tartışılan kişi oldu. Bugüne deyin eleştiriler karşısında suskunluğunu koruyan Lütfü Savaş ilk kez Kadir Çelik'e konuştu.

Lütfü Savaş Muhafazakâr Sağ tandanslı bir kişi olmasına rağmen CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olunca CHP'de de kızılca kıyamet koptu. Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş ile ilgili çok fazla şey söylendi, geçmişe dönük iddialar tekrar gündeme getirildi.Bu güne kadar bunların hiç birine cevap vermeyen Lütfü Savaş, Söz konusu iddialarla ilgili ilk kez Objektif'e konuştu.

'Ben rotamı CHP'ye çevirmedim, Kılıçdaroğlu davet etti'
Daha önce akademisten ve üniversitede öğretim üyesi olan Lütfü Savaş, AK Parti'ye Sadullah Ergün tarafından davet edildiğini ifade etti. Rotasını kendisi CHP'ye çevirmediğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından özel kalem müdürü vasıtasıyla CHP'ye davet edildiğini belirten Savaş, Kılıçdaroğlu'nu bir şekilde arayıp “Ben aday olmak istiyorum” demediğini söyledi.

Lütfü Savaş, CHP'ye adaylığının ardından ortaya atılan kendisinin fişlemeler yaptığı iddiaları ile şunları söyledi:

'O kağıtta benim imzam yok'
Bazı Ankara'nın meşhur insanlarının da konusu olmuş. Benim masamda, sandalyemde bulunan bir şey değil bu. İkiye katlanmış bir şekilde dosyanın en arka tarafına bir kağıt atılmış ama o kağıtta ne Lütfü Savaş var ne de Lütfü Savaş'ın imzası var. O kağıtta bizim dosyadaki kağıtlardan bir tanesi değil. Dosyanın üstüne atılmış beni onunla mahkemeye verdiler.

'Beraat ettik'
Biz tabi ki savunmamızı verince beraat ettik. Yani o dosyaya kim atmışsa onu ben atacak halim yok. Ben o dosyaya onu koysam benim avukatım koymaz tasnif yapan avukatımdır. Ben öyle bir şeyi dosyaya koyar mıyım? Ben koysam avukatım koyar mı?

O zamanın milletvekili biz beraat edince onu meclise taşıdı. Şu ülkücüdür, şu şu tarikattandır, bu bu tarikattandır diye o zamanın milletvekili yazmış bunu hem meclise vermiş hem de Cumhuriyet Gazetesi'nde bizim tıp fakültesindeki arkadaşların isimlerini dizayn etmişler.

İnsanlar geçmişi ile yaşar. Eğer benim geçmişimde utanacak bir gramlık lekem olsaydı Ben Sayın Genelbaşkanımıza yapmış olduğu tekliften dolayı teşekkür ederdim ve siyasete devam etmezdim.