ABD ve Japonya’dan Sonra Mind Lab Metoduyla Eğitim Gkv’de Başlıyor

Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim programlarını arttıran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında uygulanan Mind Lab Eğitim metodu başarıyla tamamlandı.

ABD ve Japonya’dan Sonra Mind Lab Metoduyla Eğitim Gkv’de Başlıyor
Bu yıl 5. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak olan bu yeni metodun ABD’den Japonya’ya, 34 ülkede, on milyondan fazla öğrenciyi eğlendirerek eğiten, hayata hazırlayan önemli bir metot olduğu açıklandı. Yeni eğitim öğretim yılına öğretmenlerini çeşitli hizmet içi eğitimlerle hazırlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ABD’den Japonya’ya başta olmak üzere dünyada 34 ülkede uygulanan ve on milyondan fazla öğrenciyi eğlendirerek eğiten, hayata hazırlayan Mind Lab Metoduyla eğitim programını bu yıl 5. sınıf öğrencilerine yönelik uygulamaya başlayacak. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 5. sınıflarda derslere girecek olan öğretmenlerin katıldığı ve üç gün süren eğitim çalışmaları başarıyla tamamlanırken bu yeni sistemin daha nitelikli öğrenci yetiştirilmesinde önemli rol oynayacağı da ifade edildi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili “Eğitimde değişen ve gelişen yaklaşımları uygulamada öncü ve güvenilir bir eğitim kurumu olan GKV Özel Okulları’nın en büyük hedeflerinden birisi sorun çözme becerileri gelişmiş, takım çalışmasına yatkın, ileri seviyede düşünme becerileri gelişmiş lider bireyler yetiştirmektir. Ulusal başarıları ile her zaman örnek teşkil eden okulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Mind Lab eğitim metodunu 5. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulamaya başlayacaktır. Bu model ABD’den Japonya’ya başta olmak üzere dünyada 34 ülkede, on milyondan fazla öğrenciyi eğlendirerek eğiten, hayata hazırlayan önemli bir modeldir. Mind Lab’ın başarısı Yale Üniversitesi tarafından yapılmış bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Düşünce oyunlarını kullanmak sureti ile öğrencilere ileri seviye düşünme becerileri kazandıran, yaşam becerilerini geliştiren bir metot olan Mind Lab çocukların hem yüreklerine hem de beyinlerine hitap eden eşsiz bir eğitim metodudur. Soyut öğretilerden somut sonuçlar çıkarmaya yarayan bir simülasyon aracıdır.

Bu yıl Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine uygulanacak olan Mind Lab eğitimiyle, çocuklar bilişsel, sosyal ve duygusal beceriler kazanır. Farklı düşünebilme, geleceklerini planlama, sorunları çözebilme gibi zihinsel becerileri geliştirmesi yanında otokontrol, kurallara uyabilme, başkalarının hakkına saygı gösterebilme gibi yaşam becerilerini de kazandırır” dedi.

3 günlük bir eğitim programıyla öğretmenlerini Mind Lab metoduyla tanıştıran GKV Özel Okullarında bütün kademelere yönelik olarak çeşitli mesleki eğitim ve seminerlerin devam ettiği de bildirildi.

Kaynak: İHA