MhHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Gerek bölgede meydana gelen gelişmeler, gerekse ülkedeki gelişmelerden dolayı milli birlik açısından çok büyük sıkıntılar olduğu düşüncesindeyiz" dedi.

Ayhan, Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda partisinin İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıya katıldı.

Burada konuşan Ayhan, MHP olarak Doğu Anadolu Bölgesinde çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Beraberinde bazı milletvekilleri ve MYK üyelerinin de bulunduğunu dile getiren Ayhan, "Arkadaşlarımızla Malatya ilimizi ve ilçelerimizi, teşkilatlarımızı, vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımızın problemlerini dinleyeceğiz. MHP'nin memleket meseleleri hakkındaki görüşlerini, düşüncelerini, endişelerini de vatandaşlarımızla paylaşacağız. Gerek bölgede meydana gelen gelişmeler, gerekse ülkedeki gelişmelerden dolayı milli birlik açısından çok büyük sıkıntılar olduğu düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Önümüzdeki hafta Elazığ'da miting yapacaklarını anımsatan Ayhan, temaslarında mitinge ilişkin de görüş alışverişinde bulunacaklarını bildirdi.

Gazetecilerin Suriye'ye olası müdahaleyi değerlendirmesini istemesi üzerine Ayhan, bu ülkedeki kimsayal saldırı dolayısıyla batılı ülkelerin üzerinde kamuoyu baskısı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Burada önemli olan hadise Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin güvenliğidir. Daha önceki tezkere de dikkat ederseniz MHP olarak bizim tezkereye verdiğimiz destek de önemli olan şey Türk milletinin güvenliğiydi. Güneyimizde meydana gelebilecek tehlikeli durumlara karşı da tedbir almaya yönelikti. Bir ikincisi de Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini rahatlatma amacıyla yaptığımız bir destek vardı. Diğer ülkelere baktığınız zaman daha önceki uygulamalarından duydukları sıkıntılar nedeniyle olayları parlamentolarında görüşme çabalarında olmalarına rağmen AKP bunun kendi içinde de tenakkuzunu görüyoruz."

Kaynak: AA