Kalkınma Bakanlığı Uzmanları Trabzon'da

TRABZON - Kalkınma Bakanlığı Kurumsal Gelişim ve Eğitim Daire Başkanı Burcu Miraç Dıraor, sektör uzmanları ve uzman yatırımcılarından oluşan heyet, Trabzon Valiliğini ziyaret etti.

DOKAP projeleri kapsamında Trabzon'a gelen Dıraor ve beraberindeki heyet, Vali Vekili Kamil Sarıaslan başkanlığında Valilik A Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Sarıaslan, Trabzon'un doğasıyla, deniziyle çok güzel bir il olduğunu belirterek, "Trabzon aynı zamanda son derece güvenli bir şehirdir. Öyle ki NATO'ya bağlı ülkeler Afganistan'daki askeri teçhizatlarını Trabzon üzerinden ülkelerine sevk ediyorlar. Trabzon bunun yanında doğal ve tarihi güzellikleri ile de yerli ve yabancı ziyaretçilerinin her zaman ilgisini çekmiştir. Özellikle yayla turizmi ön plana çıkmaktadır. Körfez ülkelerinden gelen çok sayıda misafirimiz var. Burada kaldığınız süre içersinde çok güzel anlar yaşayacağınıza inanıyorum" dedi.

Burcu Miraç Dıraor ise bölgeyi yakından tanıma amaçlı düzenlenmiş program çerçevesinde Trabzon'a geldiklerini ifade ederek, "Rize ve Artvin ziyareti de yapacak olan uzmanlarımız daha sonra Ankara'ya dönecek" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Veysel Başer'in Trabzon'da yapılan ve yapılacak olan projeler hakkındaki sunumu ile devam etti.



Kaynak: AA