Çorum Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye olarak iyi bir planlama ve doğru bir yönetim modeli ile en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü için satın alınan asfalt serme makinesi, kanalizasyon görüntüleme aracı, traktör ve hizmet araçlarının anahtar teslimi, temizlik işleri müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Başkan Külcü, törende yaptığı konuşmada, geçen yıl ilkini satın aldıkları asfalt serme makinesinden bir tane daha aldıklarını belirterek, "Dün bir tane bile asfalt serme makinesi olmayan belediyemizin, bugün iki tane son sistem aracı var. Artık hem kent merkezindeki asfalt çalışmalarına hem de ilçelerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz" diye konuştu.

Kaçak su görüntüleme aracından sonra makine parkına kanalizasyon görüntüleme aracı da eklediklerini ifade eden Külcü, artık kanalizasyon tıkanmalarını da teknolojik çalışmalarla tespit edeceklerini kaydetti.

Belediye olarak 5 yıl öncesinde temizlik işlerinde ve diğer birimlerde çalışan 22 aracın kira bedelinin, aylık 140 bin lira olduğunu anlatan Külcü, 20 kamyon, 8 kamyonet, 2'si küçük olmak üzere 6 yol süpürme makinesi, yer altı konteynerleri, bir arazöz ve 8 hizmet aracını 3 yıl vade ile 5 milyona satın aldıklarını vurguladı.

Söz konusu araçlar için her ay 140 bin lira taksit ödediklerini dile getiren Külcü, "Gelecek yıl taksitlerimizin üçüncü yılını tamamlamış olacağız ve 5 milyonluk kira ödemesi yerine araçlarımız belediyemizin öz malı olarak Çorum'a hizmete devam edecektir. İyi planlama ve doğru bir yönetim modeli ile en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.

Külcü, konuşmasından sonra bazı belediye meclis üyeleriyle beraber araçların anahtarlarını şoförlerine teslim etti.

Kaynak: AA