Çorlu'da Hayvan Pazarında Kurbanlık Satışları Başladı

Çorlu Belediyesi'nce Hıdırağa Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında kurbanlık satışları başladı.

. Çorlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Nedim Testereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan pazarının, insan ve çevre sağlığı ile hayvan refahı gözetilerek düzenlendiğini belirtti.

Testereci, pazarda satılacak hayvanların, tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliğindeki normların hassasiyetle arandığı ve gebelik kontrollerinin yapılıp veteriner sağlık raporları ve nakil belgeleri ile kayıt altına alına alındığını ifade etti.

Yapılacak denetimlerde kaçak yollardan getirildiği tespit edilen hayvanlara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuatlar gereği, cezai müeyyidelerin uygulanacağını da belirten Testereci, bu mevzuatlara aykırı hayvan satışlarına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Testereci, belediyenin canlı hayvan pazarında veterinerlik hizmeti, aydınlatma ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak sağlanmasının yanı sıra hayvanların bulunduğu ortamların kapsamlı bir şekilde dezenfekte edildiğini belirterek, "Vatandaşların sağlığı için tehdit arz eden hususlara karşı her türlü tedbirleri alınmıştır. Kurbanlık hayvanların satın alımı işlemlerinde vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hayvanlardaki hastalık riskine karşı kontrolsüz ve kaçak satılan kurbanlık hayvanları, kesinlikle almamaları ve damızlık değeri yüksek hayvanları da tercih etmemeleri hususunda gerekli hassasiyet göstermeleri gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA