ÇOMÜ'de Fahri Doktora Unvanı Töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde , Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin'e fahri doktora unvanı verildi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Özkan'a "üniversite ile yerel yönetim işbirliğinin geliştirilmesindeki" katkısından, ÇTSO Başkanı Engin'e ise "İÇDAŞ ve ÇTSO'daki katkıları ve alana kazandırdığı yenilikler" dolayısıyla fahri doktora unvanı verildiğini söyledi.

Fahri doktoranın o kişiyi onurlandırmak ve alanına yaptığı katkıları duyurmak için verildiğini belirten Laçiner, "Kimi uzmanlara göre fahri doktora normal doktoradan daha kıymetlidir. Çünkü fahri doktora alan kişilerin hayatta çok başarılı olmuş, hayata dokunmuş, bir şeyleri ortaya çıkarmış olduğunu görüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Özkan da "hizmet bayrağını daha da enginlerde dalgalandırmak için" çok çalışacaklarını ifade ederek, "Başından beri sürdürdüğümüz yerel yönetim üniversite işbirliğinin takdir edildiğini görmenin mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

ÇTSO Başkanı Engin ise hayatının en anlamlı ve güzel günlerinden birini yaşadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu unvanı başka bir üniversiteden alsaydım elbette yine mutlu olurdum. Ancak hizmet etmekten büyük onur duyduğum Çanakkalemizin gözbebeği olan Onsekiz Mart Üniversitesi'nin fahri doktorluk unvanını almak beni çok daha mutlu etti. Üniversitemizin yurt içi ve dışında akademik çevrelerle yarışan, hatta bazılarını geride bırakan çok değerli çalışmaları olduğunu biliyorum. Hep birlikte, üniversitemizi sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ilim ve bilim merkezi yapmaya ben de söz veriyorum."

Konuşmaların ardından Özkan ve Engin'e cübbeleri giydirildi, fahri doktora beratları verildi.

Kaynak: AA