Sökeli Öğrencilerden 'Beyin Sizsiniz” Projesi

Çeşitli konularda projeler hazırlayıp adlarından söz ettiren Sökeli öğretmen ve öğrenciler bu kez de konsantrasyon arttırıcı besinlere dikkat çekiyor .

Sökeli Öğrencilerden 'Beyin Sizsiniz” Projesi
2013 Microsoft Yenilikçi Öğretmenler Türkiye Forumu kapsamında “You’re Brain” (Beyin Sizsiniz) projesi kapsamında çalışmalarına başlayan Söke Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri proje ile finale kalmayı başardı. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde foruma katılacak Sökeli öğretmen ve öğrenciler Aydın ili ve Söke ilçesini temsil edecekler.
Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenlerinden Havva Zeybek Şentaş ve okulun Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Sinem Güraslan öncülüğünde hazırlanan proje çeşitli etkinliklerle tanıtılıyor. Geçen yıl proje kapsamında Azerbeycan Respublikası Tahsil Nazırlığı Bakü Şehri Tahsil İdaresi Mehmandarov 9 X?tai Rayon 264 Nolu okulunda paydaşlık yapılarak projenin yaygınlaştırılması sağlandı. Bakü ile ülke sınırlarını aşan proje Aydın ili genelinde de Mehmet Ali Ekener Anaokulu, Sümer Yılmaz Kocagöz Ana Okulu, Kemalpaşa İlkokulu, Tuzburgazı İlk ve Ortaokulu, İncirliova Acarlar Ç.P.L, Kocagür Ortaokulu, Kuşadası Ayşe Candan Rehabilitasyon Merkezi ile paylaşılarak genişletildi.

Söke Belediyesi tarafından da desteklenen “You’re Brain” (Beyin Sizsiniz) Konsantrasyon Arttırıcı Besinler Projesi’nin tanıtımı kapsamında Söke Belediye Meydanı’nda da bir etkinlik yapıldı. Söke Belediyesi Şehir Bandosu’nun da yer aldığı etkinlikte öğrenciler üzerinde konsantrasyon arttırıcı besinlerin resimlerinin yer aldığı kostümleri ile konuya dikkat çekti. Konuyla ilgili vatandaşlara çeşitli broşürler dağıtıldı

2013 Microsoft Yenilikçi Öğretmenler Türkiye Forumu kapsamında “You’re Brain” (Beyin Sizsiniz) projesi kapsamında bilgisayar oyunu hazırladıklarını belirten Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Sinem Güraslan; bu oyunun öğrencilere ulaşmakta faydalı olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA