Didim'de Umem Kursunu Bitirenler Sertifikalarını Aldı

Didim ilçesinde, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen kursları bitiren 33 kursiyere belgeleri verildi.

Temeli 2011 yılında atılan UMEM kapsamında açılan 3. meslek kursunun sertifika töreni, Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Didim Belediyesi, Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği, Didim Turizm Derneği ile Didim Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklıkları sonucu Didim Kent Konseyi'nin sekretaryasını üstlendiği "Benim de Mesleğim Olacak" UMEM 10 mesleki eğitim kursu, Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde tamamlandı.

Rezervasyon elemanı, çağrı merkezi elemanı ve aşçı çırağı kurslarına katılan 33 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Türkiye İş Kurumu Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, törende yaptığı konuşmada, Aydın'da işsizlik sorununun olmadığını ifade ederek, Aydın'ın en büyük sorununun kalifiye eleman ihtiyacı olduğunu söyledi.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne 31 Ağustos 2013 tarihi itibariyle 19 bin işçi talebi olduğunu belirten Terzi, kendilerinin ise bu talebi 8 bin 441 rakamı olarak karşılayabildiklerini kaydederek, "Yani yüzde 50'sinden daha fazlasına cevap verilemedi. Mesleksizlik dediğimiz, kalifiye eleman dediğimiz sorun bu noktadadır" dedi.

Salonda bulunan öğrencilere seslenen Terzi, "Mesleğinizi iyi öğrenin. Aydın sanayisinin, Aydın turizminin kalifiye elemanlara ihtiyacı var. Onların aradığı eleman olmanız için kendinizi geliştirmeniz ve yetiştirmeniz gerekiyor. Eğer kendinizi geliştiremezseniz diplomanızın hiçbir kıymeti yoktur" ifadelerine yer verdi.

Terzi, sanayicinin, turizmcinin ve tarım sektörünün ihtiyacı olduğu yetişmiş kalifiye elemanları İŞKUR olarak temin ettiklerini ve yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise eğitimle ilgili her türlü konu içinde yer almaktan memnun olduğunu ifade ererek, çalışanın ve emek gösterenin emeğinin karşılığını aldığını bir günde olduklarını söyledi.

Kaynak: AA