CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın savaş çığırtkanlığı yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın savaş çığırtkanlığı yaptığını ileri sürerek, “Bu halk savaş istemiyor. İslam coğrafyasında kan dökülsün istemiyor. Eğer sen savaş istiyorsan çocuklarını gönder. Gönder gitsin savaşsınlar. Kendi çocuklarını göndermeyecek, milletin çocuğuna diyecek ‘Git orada savaş’. CHP olduğu sürece parlamentoda savaşa karşı çıkacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Alanya’ya girdi. ‘Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu’ sloganları altında İskele Meydanı’ndaki parti otobüsü üzerinden halka seslendi. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, “Bütün yurttaşlarım geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz, verdiniz. Bir tarafta Cumhuriyet, diğer tarafta Cumhuriyete kaşı olanlar. Valiliklerde tabela asıyorlar. Bir bakıyorsunuz. T.C ifadesi kaldırılmış. Siz hangi gerekçeyle, hangi yurtseverlik anlayışıyla Valiliğin tabelasının önündeki TC ifadesini kaldırırsınız. Biz bunu asla ve asla kabul etmeyiz. Bizim milletvekillerimiz soru önergesi verdiler. Neden kaldırdınız diye? Verdikleri cevap, ‘Tabela dar geldi yer yoktu’ diye. Dar gelen senin kafan. Senin kafan dar TC’yi almıyor. Biz bayrağımızı, ülkemizi, vatandaşımızı seviyoruz. Asla ve asla inançlarından ötürü, kimliğinden, renginden ötürü hiçbir yurttaşı ötekileştiremeyeceğiz. Herkesin kimliğine saygı göstereceğiz, tek bayrak var. Onun altında toplanacağız. Yerimiz ve adresimiz belli CHP'nin şemsiyesi altında hep beraber olacağız” diye konuştu.

Alanya’nın Antalya’nın en güzel ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Alanya’da daha güzel şeyler yapılmalı, dünyanın sayılı markalarından biri olmalıdır. Halkın iktidarını Alanya’da yeniden inşa edeceğiz. Hep beraber belediye başkan adayımız Şefik Türktaş’a destek vereceğiz. O sizin için mücadele edecek. Size hesap verecek. Bizim anlayışımızda halka hesap vermek, hakka hesap vermek gibidir. Bizim anlayışımızda kul hakkı yemek yoktur” şeklinde konuştu.

“KENDİ ÇOCUKLARINI SAVAŞA GÖNDER”
Bu ülkeyi kuranların savaş meydanlarından geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Savaşın olduğu yerde gözyaşı ve acı vardır. Savaş çığırtkanlığı yapmayacağız. Birileri yapıyor. Bu halk savaş istemiyor. İslam coğrafyasında kan dökülsün istemiyor. Eğer sen savaş istiyorsan çocuklarını gönder. Gönder gitsin savaşsınlar. Kendi çocuklarını göndermeyecek, milletin çocuğuna diyecek ‘Git orada savaş’. CHP olduğu sürece parlamentoda savaşa karşı çıkacağız. Tek hedefimiz var. ‘Yurtta barış dünyada barış’” dedi.

2B YASASI
2B yasası hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Kaş’a kadar, Muğla’ya kadar şikayet var. Çiftçi bu araziyi bu fiyata alamayız diyorlar. Ama dayattılar direttiler. Köylünün haklarını sahip çıkıyoruz. Oy versin vermesinler. Biz yurttaşın huzur içinde yaşamasından yanayız. CHP iktidarında değiştireceğiz. Köylünün hakettiği arazi kendisine vereceğiz” diye konuştu.

Kapatılan belde belediyelerine de değinen Kılıçdaroğlu, “100 üzerinde beldeyi kapattılar. Niye kapatıyorsunuz. Vatandaşa sormadan bir gecede yasa çıkardırlar. Belde belediyelerini kapattılar. CHP iktidarında kapanan belde belediyeleri yeniden açılacaktır” ifadesini kullandı.

Her CHP’liden bir kişiyi CHP’ye oy vermeye ikna etmesini isten Kılıçdaroğlu, “Şikayetin sorunun var mı, var. O zaman oyunuzu CHP'ye vereceksiniz. Biz CHP'yiz. Biz ülkeyi kuran partiyiz. Kadın erkek eşitliğini savunan partiyiz. Kadınlara seçme seçilme hakkını veren partiyiz. Biz gençlere önem veririz. Bir hedefimiz var çağdaş uygarlığı yakalamak. Biz halkın partisiyiz. Asla ve asla yolsuzluklara itibar etmeyiz. Her inanca saygı gösteririz. Her kimliğe saygı gösteririz. Biz CHP'yiz. Biz insanı severiz. Herkesin özel yaşamına saygı gösteririz. Biz CHP'yiz özgürlüğü demokrasiyi savunuruz” dedi.

“BU ÜLKEDE ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLAYACAĞIZ”
Cumhuriyet, çok partili hayata geçiş, sosyal demokrasinin CHP zamanında olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu üç büyük devrimin altında CHP'nin imzası vardır. 4. büyük devrim özgürlük devrimidir. Bu ülkede özgürlüğü sağlayacağız. Biz birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Birilerinin bize 3. sınıf demokrasi sunmasını asla kabul etmiyoruz. Önümüzde seçimler var. Beraber gideceğiz. Beraber mücadele edeceğiz. Haramilerden bu ülkeyi temizleyeceğiz. Herkese saygı duymak bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

Gençlerin özgürlük istedi diye üzerlerine pala, TOMA ve coplarla gidildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Daha güzel bir Türkiye istiyorsanız. Çağdaş bir Türkiye istiyorsanız, insanca yaşamak istiyorsanız o zaman bunun yolu, adresi belli. Ayrılık gayrılık yok, beraber mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi

VURAL SAVAŞ’A ROZET
Alanya eski Kaymakamı Cengiz Gökçe, İsa Çelik’e, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş'a Kılıçdaroğlu tarafından rozetleri takıldı.

Kısa bir konuşmaya yapan Vural Savaş, “En onurlu günü yaşıyorum. Kurutuluş Savaşı'nın katılan Kuvayi Milliyeci ne hissediyorsa ben onu hissediyorum. CHP'ye destek vermenin tam zamanıdır. Hiçbir partiye nasip olmamış bir genel başkana sahibiz. Hariçten gazel okumak dönemi kapanmıştır” dedi.

Kaynak: İHA