Karabağlar'da Salih Erkek Farkı

CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Salih Erkek, Uzundere Yurtoğlu Parkı'nda vatandaşla bir araya geldi.

Karabağlar'da Salih Erkek Farkı
Karabağlar için "Karabağlar benim sevdamdır" diyerek kolları sıvayan Erkek, düşlediği Karabağlar’ı ve projelerini anlattı. "Ben sizlerden destur alarak Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olmak istiyorum. Beni başkan görmek istiyor musunuz" diye soran Erkek, vatandaştan aldığı desturla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda da destur almaya gideceğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Uzundere Yurtoğlu Parkı'nda düzenlediği etkinlikle vatandaşlarla buluşan Erkek, halktan yoğun ilgi gördü. Etkinliğe mahalle muhtarlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, dernek başkanları, Karabağlar meclis üye aday adayları, CHP Karabağlar Belediye Başkan aday adayı İbrahim Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erkek, demokrasi ve barış gerekliliğinin altını çizerek "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözleriyle beyaz güvercin uçurdu.

“KARABAĞLAR'DA İŞSİZLİĞİ BİTİRECEĞİM”
Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Salih Erkek, Karabağlar için pek çok projesinin olduğunun altını çizerek, özellikle sağlık, istihdam ve eğitim konularına eğileceğini belirtti.

İstihdamın Karabağlar’ın en önemli konularından biri olduğunu söyleyen Erkek "Karabağlar'da işsizliği yok edeceğim. İŞKUR diye bir kurum var. İŞKUR ile bağlantı halindeyim. Belediye olarak kalifiye elemanlar yetiştireceğiz. Merkezi hükümetle iş birliği yapacağız. İşsiz vatandaşlarımızı gerek devletin kurumlarına gerekse belediyeye yerleştireceğiz. Merkezi hükümette hangi siyasi partinin bulunduğu önemli değil, hangi parti olursa olsun merkezi hükümet vatandaşına hizmet etmek zorundadır. Bu zorunluluk hatırlatılması gerekiyorsa hatırlatacağım. Karabağlar'da işsizliği yok edeceğim. Türkiye'de CHP iktidar olursa halktan ve emekçiden yana olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'da işsizliği yok edecektir" diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMAYACAK"
Kentsel dönüşüm konusunda da fikirlerini belirten Erkek, "Kentsel dönüşümle ilgili platformlar kuruldu. Sadece katılan konuşmacılar anlattı. Vatandaşın sorularına yer verilmedi. Vatandaş evine ne olacağını merak ediyor. Biz kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeyeceğiz. Limontepe, Cennetçeşme'nin de içinde olduğu 15 mahallede zemin kaygan olduğu ve heyelan tehlikesi olduğu için 2 kattan fazla izin verilmiyor. Peki soruyorum Kordon'da denizin ortasında katlı binalar yapılmadı mı? Mavişehir'de doldurma alanlarla denizin ortasına 30 katlı binalar yapılmadı mı? Karabağlar'a neden bu izinler verilmiyor çünkü rant ön planda tutuluyor. Sadece yoksul kesimde mi zemin kayıyor? Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Bu anlamda sizin her konuda gözünüz kulağınız olacağım. Kentsel dönüşüm zenginliktir, refahtır, rahatlıktır" ifadelerini kullandı.

"BAŞKAN DEDİĞİN…"
Bir belediye başkanının nasıl olması gerektiği ve kendi belediye başkanlığı anlayışını anlatan Erkek, "Bir belediye başkanı eczaneye girip bir ilaç almalı, manava girip meyvesini almalı, kahveye gidip oranın çayını içmeli. Halkın sorunlarını yerinde incelemeli. Arabaya binmeyeceğim. Yürüyerek dolaşacağım sokaklarda. Halktan korkmayan bir başkan olmalı. Başkan dediğin insanlarla kucaklaşacak. Mevcut başkan Sıtkı Kürüm'e çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bugün onu da davet ettim kendisini aramızda görmek isterdim" diye konuştu.

Kaynak: İHA