Dives’ten, Hacı Adayları İle İlgili Açıklama

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Adıyaman İl Temsilcisi Nurettin Kesici, hacı adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dives’ten, Hacı Adayları İle İlgili Açıklama
Kesici, şunları söyledi:
“2013 yılı için Adıyaman da Pazar günü hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adaylarımızın ibadetini Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyoruz. Bu kutsal görevi yapabilmek için binlerce insan diyanete başvurarak kendilerine hac çıkmasını beklediler. Diyanet bünyesinde her yıl hacca gidecek kişileri yönlendirmek amacıyla Adıyaman merkez, ilçeler, kasabalar ve köylerde çalışan diyanet personelleri aktif bir çalışma içine girmektedirler. Hacı adaylarının hac ibadetlerini yerine getirmeleri için görevlendirme yapılan personellerin seçiminde ise anti demokratik bir seçim yöntemi ile personeller seçilmektedir. Görevli personeller yılda bir sefer yapılan MSTBS sınavında aldıkları not ve yapılan mülakata göre; yüksek lisans, ilahiyat, ön lisans mezunları ve imam hatip mezunları arasında seçilmektedir. Aldıkları eğitim süreleri farklı olan personellerin aynı sınava tabii tutulması ve sınav sonunda mülakatın olması bu uygulamanın adil olmadığını göstermektedir. Yine 25 yıl hizmet yapıp hiç görevlendirilmeyen personellerin yanında birden fazla görevlendirme alan personellerin olması bu keyfiyetçi yaklaşımı sergilemektedir. 2013 yılı hacda büro hizmetlerini yürütmek için seçilen personellerin sıraya ve hakkaniyet ölçülerine göre değil, bağlı bulundukları sendikalara göre seçildikleri aşikârdır.

Diyanetsen Adıyaman Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve Mahmut Bakır’ın 2009, 2011 yıllarında görevlendirildiği halde bu yıl da görevlendirilmeleri bu tespitimizi doğrulamaktadır. Bunun yanında 2009’dan bu yana Besni Müftülüğü şoför kadrosunda çalışan Mahmut Belen’in ise, görevlendirilmediği görülmektedir. Bu örneğe benzer birçok bilgi sendikamıza iletilmektedir. DİVES olarak hacda görevlendirilecek personelin seçiminde personelin görev süresi gözetilerek ve adil bir şekilde tespit edilmesini istiyoruz.

Sendikal mücadeleyi yandaş sendikacılık anlayışı ile sürdürerek iktidarın nimetlerinden nemalanmaya çalışan bir yaklaşımdan uzak hak ve özgürlükleri herkes için talep eden bir yaklaşımın esas alınarak mücadelenin sürdürülmesini belirtiyor, yaşanılanları kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.”
Kaynak: İHA