3 Bakan Siirt'te 'güneş Hadisesi'ni İzleyecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, ‘Tillo Bilim ve Kültür Günleri’ etkinlikleri kapsamında kente gelerek 'Güneş Hadisesi'ni izleyecek.

Siirt Valilik Basın Danışması ve organizasyon sorumlusu Hifzullah Eryeşil, tertiplenen etkinlikle ilgili önemli açıklamada bulundu. Eryeşil, 20 Eylül tarihinde başlayan etkinliklerle Siirt ve Tillo’yu dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Eryeşil, "Etkinlik kapsamında Pazar günü akşam saatlerinde il dışından yaklaşık 400 davetli Siirt’te geliyor. Yerili ve yabancı davetliler arasında programı kesinleşen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte henüz programı kesinleşmeyen ancak gelme ihtimali bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da ilimize gelecek. Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte çok sayıda bürokrat ve genel müdür ilimize gelecek. Amacımız Siirt’in var olan değerlerini uluslar arası noktaya ulaştırmak ve bu değerler vasıtasıyla ilimizi ve bölgemizi turizmle tanıtmaktır. Tillo’yu inanç turizminin merkezi haline getirmek için çok sayıda önemli tanıtım çalışmaları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Eryeşil, etkinlik kapsamında Cumartesi günü Sultan Memduh Divanı'nın galasının yapılacağını belirterek, "Pazar günü ise Tillo Meydanı El Sanatları Fuarı'nın açılışı, tarihi ve kültürel mekanların gezilmesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ney ve ilahi dinletisi yapılacak. Pazartesi günü ise Tillo Meydanı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi, saat 05.45’te ise büyük bir heyecanla Tillo Meydanı'nda güneş hadisesinin izlenmesi sağlanacak. TOGEM tarafından Kurtalan ilçesinde yaptırılan anaokulun açılışı, Bedirhan Gökçe’den şiir dinletisi, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda iş adamları toplantısı organize edilecek. Siirt Üniversitesi merkez Kampüsü sempozyumun açılışı, Siirt Kızlar Tepesi amfi tiyatrosu Fatih Koca’dan ilahi dinletisi verilecek. 24 Eylül 2013 Salı günü ise, sempozyumun ikinci oturumu, Tillo evliyaları sempozyumu, Siirt Üniversitesi kampüsü Halil Kılıçvuran konseri verilecek. 25 Eylül 2013 Çarşamba saat 10|00’da Siirt Kültür Merkezi sempozyumun dördüncü oturumu ile devam edecek" şeklinde konuştu

Gelen davetlilerin en iyi şekilde karşılanacağını ifade eden Eryeşil, tüm Siirtlileri de etkinliklere davet etti.
Kaynak: İHA