Mhp Heyeti Tso’yu Ziyaret Etti

TBMM Grup Başkan Vekili İçel Milletvekili Mehmet Şandır Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, eski Ankara Milletvekili Düzce Koordinatör Milletvekili Mehmet Arslan, MYK üyeleri Sami Uzun, Halil Öztürk ve MHP İl Yönetimi ile birlikte Düzce Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Mhp Heyeti Tso’yu Ziyaret Etti
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fahri Çakır Düzce’nin çok dinamik bir il olduğunu belirterek “Düzce çok dinamik bir kent. Bizim 4 bin 700 üyemiz var. Yaklaşık 2 bin 700 kişinin oyu ile bu göreve geldik. 11 komitemiz, 31 meclis üyesi arkadaşımız var. Fiziki mekan olarak sıkıntı yaşıyoruz. Daha geniş mekanlarda misafirlerimi ağırlamak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Milletvekili Şandır siyasilerin farklı görüşlere sahip olsalar bile sivil toplum kuruluşlarıyla sağlam ilişkilen kurması gerektiğine dikkat çekerek “Düzce dinamik bir yapı. Türkiye’nin ana arteri Düzce’den geçiyor. Hayatın nabzı buralarda atıyor. Böyle bir gerçeği yönetmek önemli bir hadise. MHP olarak seçim sürecini başlattık. Türkiye’yi siyaset yönetiyor. Siyasetin toplumsallaşması çok önemli. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarının katkısı da çok mühim. Birlikte bir koordinasyon içerisinde çalışmalıyız” diye konuştu.

MHP olarak amaçlarının Düzce’deki tüm yerel yönetimleri almak olduğunu ifade eden Şandır şöyle devam etti: “Düzce deprem atlatmış. Yaraların sarılması noktasında yerel yönetimin çok önemli görevleri var. Biz yapılan hizmete teşekkür ederiz. Ancak Düzce halkı en iyi hizmete layık. Dolayısıyla biz MHP olarak yerelde ve genelde yönetime talibiz. Biz farklı siyasi görüşlere de sahip olsak birlikte çalışabilmeliyiz.”
Şandır, komşu ülkelerde yaşanan kaosun hem ülke hem de Düzce sanayicisini etkilememesi için tedbirler alınması gerektiğini kaydederek “Düzce’nin ciddi bir ihracat potansiyeli var. 2009 yılında 283 milyon dolar ihracat yapıldığını biliyorum. Biz üretken bir milletiz. Ama pazarlama konusunda sıkıntımız var. Özellikle dış pazarlama ciddi bir rekabeti gerektiriyor. Bu noktada da devletin desteği gerekli. İktidar üretim potansiyelini dışarı taşıyabilmeli. Özellikle komşu ülkelerdeki sorunlardan dolayı ülkemizde bir ekonomik belirsizlik yaşanmakta. Düzceli üreticinin ihracatçının bu belirsizliğe kurban edilmemesi için gereken tedbirler alınmalı” şeklinde açıklama yaptı.
Kaynak: İHA