Başkan Akdoğan Belediye Hizmetlerini Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 4 yıl içerisinde Niğde’ye önemli projeler kazandırdıklarını belirtti.

Başkan Akdoğan Belediye Hizmetlerini Anlattı
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde’nin hizmetine sunduğu hizmetlerin ve yapımı tamamlanma aşamasına gelen yatırımlar alanlarında incelemelerde bulunarak son durumları hakkında bilgi aldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan incelemelere Birinci Sınıf Mezbaha’dan başlayarak, Katı Atık Bertaraf tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi ile devam etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yapımı tamamlanmakta olan Birinci Sınıf Mezbahanenin Kurban Bayramında halkın hizmetine sunulacağını ve Katı Atık Bertaraf Tesisinin ise ihalesi yapılan firma tarafından işletilmeye başlanacağını belirtti.

Katı Atık Bertaraf Tesislerinin çalışmaya başlayacağının müjdesini veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Katı Atık Bertaraf Tesislerinin ihalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firma ile sözleşmeyi imzaladıktan sonra önümüzdeki haftadan itibaren evsel atıkları Katı Atık Bertaraf Tesisimize göndermeye başlayacağız. Niğde’mizin tıbbi atıkları Kayseri’ye götürülerek orada yok ediliyordu. Katı Atık Bertaraf Tesislerimizin içerisine tıbbi atık yok etme sistemi kuruldu. Önümüzdeki haftadan itibaren tıbbi atıklar da artık Niğde Katı Atık Bertaraf Tesislerinde yok edilmeye başlanacak” dedi.

Arıtma tesisinin çalışmasında titizlik gösterdiklerini vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Arıtma tesisimizde küçük çaplı bir bakım onarım gerçekleştiriliyor. Bizim arıtma tesislerimiz en hassas bölgemiz. Yani olmazsa olmazımız. Niğde Belediyesi olarak bizim birinci öncelikli işimiz Niğde Belediyesi il sınırları içerisinde oluşmuş olan kanalizasyon atıklarını arıtma tesisimizde arıtmak. Bu durumdan Bor ilçemizin mağduriyetini, gerek üniversitemizin, gerekse Niğde’mizin mağduriyetini giderme noktasında olduğumuzu söyleyebilirim. Yaptığım incelemeler sonucu verdiğim talimatlarla hiçbir iş aksatılmayacak. Diğer işlerimiz örneğin asfalt atma işimiz aksayabilir, alt yapı çalışmalarımız aksayabilir yavaşlayabilir ama Arıtma Tesisimizde iş durmaz durdurulamaz. Atıksu Arıtma tesisimizin elektrik kesintisinden etkilenmemesi için jeneratör alımı gerçekleştireceğiz. Bunun için bir jeneratör alım ihalesine çıktık. Önümüzdeki günlerde jeneratör alımı da gerçekleştirilerek Arıtma Tesisimizde elektrik kesilse dahi arıtmanın devam etmesini sağlayacağız. Bu işi önemsiyoruz ve hassasiyetle üzerinde duruyoruz. Bunun da bu şekilde bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Niğde’nin Birinci Sınıf bir Mezbahaneye Kurban Bayramında kavuşacağını ve Türkiye genelinde sayılı illerde Birinci Sınıf Mezbahane bulunduğunu belirten Belediye Başkan Akdoğan; “Kurban Bayramına bir aydan daha kısa bir süre kaldı. Kurban Bayramını ilgilendiren bir bölüm olan Niğde Belediyesi Birinci Sınıf Mezbaha inşaatımız tamamlandı. İçerisinin düzenlemeleri yapılarak modern teknolojik aletlerin kurulumu gerçekleştirilerek Kurban Bayramına kadar hazır hale getirilecek. Niğde Belediyesi mezbahanesini kasap esnafımıza ve Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. İnşallah Kurban Bayramında halkımızın da kurbanını birinci sınıf mezbahanede kesme ve kestirme imkânını halkımıza sağlamış olacağız. Niğde Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğünün ifadesi ile Türkiye’de şu anda 1. sınıf mezbaha ruhsatı alabilmiş 7 tane mezbahane var. İnşallah 10 taneden 1 tanesi de Niğde Belediyesi mezbahanesi olacak. Çünkü günümüz şartlarında Tarım Bakanlığının en son genelgesine uyarlı yapılan bir mezbaha. Niğde Belediyesi mebahanesinin de Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Durmak yok yola devam diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Görüldüğü üzere Belediyemiz her alanda son sürat çalışıyor. Niğde Belediye Başkanı olduğumuz günden bu güne kadar 5 yıldır her taraf şantiye. Şantiye olmaya devam ediyor. Şehrimizin buna ihtiyacı var ve şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayana kadar da bu şantiye şekli devam edecek. Rabbime binlerce şükür, Niğde’ye baktığımız zaman geçtiğimiz 5 yılda önemli hizmetlerin altına imza atmış bir Belediyeyiz. Bundan dolayı Başta Meclis Üyelerimize, Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Belediye çalışanlarımıza bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Halkımıza hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize, teşkilatlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Biz yapılan bütün hizmetleri tek başımıza yapmadık. Tüm Niğdelilerle beraber, halkımızla, hemşerilerimizle, çalışanlarımızla, gönül desteğini esirgemeyerek gönül desteklerini verenlerle beraber bu hizmetleri gerçekleştirdik. Başardık başarmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam. Durmak yok hizmete devam. Her şey Niğde için. Niğde’mizin insanı her şeyi en güzeline layık. İnşallah hemşerilerimiz bizden gönül desteklerini eksik etmediği müddetçe bizde onların hizmetkârı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA