Türkiye'den Pakistan'a Yardım Köprüsü

MULTAN - Kimse Yokmu Derneği tarafından Pakistan'ın Muzaffargarh şehrinde selzedeler için yapılan İkbaliye kasabası Pakistanlılara teslim edildi.

Pakistan'da 2010 yılında yaşanan sel felaketinden etkilenenler için yapılan evlerin teslim törenine AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da katıldı.

Kimse Yokmu Derneği'nce yaptırılan 286 evin bulunduğu kasaba 7 milyon dolara oluşturuldu. Kasabaya Türkiye'yi Pakistan'a sevdiren ünlü Pakistanlı şair Muhammad İkbal'in ismi verildi.

Kasabanın açılış kurdelesini Demirkıran ve Türkmenoğlu ile Pencap Eyaleti Başbakanının oğlu Hamza Şerif birlikte kesti. Evler Pakistan şartlarına göre modern bir şekilde yapıldı. Kasabada cami, pazar yeri, okul ve park alanları da yapıldı.

Kimse Yokmu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, yaptığı konuşmada, Türk-Pakistan dostluğuna vurgu yaptı. Cingöz, "Biz hukukumuzun gereğini yerine getirmeye çalıştık. Türk-Pakistan kardeşliği adına bir köprü daha kurduk'' dedi.

Yardımsever Türk halkına teşekkür eden Hamza Şerif de "Türk halkı sadece Pakistanlıların gönlülerini değil, Allah'ın rızasını da kazanmıştır" dedi.

Yeni evlerine yerleşen afetzedeler üç yıldır evsiz yaşadıklarını, yardım sayesinde eve kavuştuklarını söyledi.

Kaynak: AA