Bornova Belediyesi'nde Üç Yeni Müdürlük Kuruluyor

İZMİR - Bornova Belediyesi'nde Tiyatro, Kütüphane ve Dış İlişkiler Müdürlükleri kuruluyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada meclis toplantısında, tiyatro, kütüphane ve dış ilişkiler adıyla üç yeni müdürlük kurulması kararının aldığı bildirildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın geçen yıllarda Bornova Belediyesi'nin statüsünü yükseltmesi ile müdürlük kurma hakkının 32'ye yükseldiği ve yeni kurulacaklarla beraber müdürlük sayısının 27 olacağı belirtildi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, yeni müdürlüklerle kurumsal yapının güçleneceğini ve verilen hizmetin etkinliği, verimliliği ve kalitesinin daha da artacağını ifade etti.

Yatırımla ilçede yaşayanların yaşam standartlarının yükselttiğini ifade eden Sındır, şunları kaydetti:

"Yeni kuracağımız müdürlükler bize daha da güç katacak. Yasa belediyemize norm kadro olarak 32 müdürlük kurma hakkı veriyor. Bizim şu anda 24 müdürlüğümüz var. Bu üç müdürlükle 27 olacak. Üç müdürlüğün de tanımı ve adı yasada belirli. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatroları gibi her yıl yüzlerce kursiyeri eğiten, 14 ayrı kursiyer oyunu sergileyen kendisi de yılda 3-4 tiyatro oyunu sahneye koyan bir tiyatro yapısı başka bir ilçe belediyesinde yok.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında kardeş kentlerimiz var. AB ve İZKA fonlarından yararlandığımız projelerimiz mevcut. Özellikle de Balkan coğrafyasındaki pek çok kentle önemli ilişkilerimiz var. Her ne kadar AB ve Dış İlişkiler birimimiz olsa da bütün bu ilişkileri çok daha organize bir şekilde yürütme anlamında bir müdürlük çatısı altında toplamak istiyoruz. Bir üçüncüsü de Kütüphane müdürlüğü. Kütüphane, Arşiv ve Dokümantasyon adı altında, daha doğrusu görev alanı içinde çalışan bir müdürlük olacak."

İçişleri Bakanlığı geçen yıllarda Bornova Belediyesi'nin yerel yönetimler arasındaki yerini üç basamak birden yükselterek "C13"ten "C16"ya çıkarmıştı.

Kaynak: AA