AGİAD Kırıkkale Şubesi Başkanlığına Fatih Sarı Seçildi

Anadolu Genç İşadamları Derneği Kırıkkale Şube Başkanlığına Fatih Sarı seçildi.

Seçimlerin ardından, Anadolu İş Adamları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rahmi Bıyık, Başkan Yardımcısı Harun Akçe, eski AGİAD Başkanı Musa Aksoy, AGİAD Başkanı Fatih Sarı, eski AGİAD başkanlar ve işadamları bir lokantada düzenlenen yemekte bir araya geldiler.

Bıyık, burada yaptığı konuşmada, AGİAD'ın çalışmalarını taktirle izlediklerini belirterek, ANFED'in, TUSKON'a bağlı bir federasyon olduğunu, iş hayatında kurumsallaşmanın önemli olduğunu kaydetti.

Bıyık, şunları söyledi:

"Önceden iş adamları oturarak diğer ülkelere ihracatlar yapıyorlardı. O devir tamamen bitti. Şimdi ise iş adamları ülkelerin ayaklarına gittiği zaman iş oluyor. Bunun en güzel örneğini Afrika'da yaşadık. TUSKON'un Afrika açılımında en büyük katkıyı Türk okulları sağladı. Bu okullar olmasaydı, Afrika açılımı gölgede kalırdı. AGİAD üyeleri olarak, dışa açılın. Mutlaka başaracaksınız. Tanıdığım birçok kuruluş küçükken büyüdüler ve Avrupa ile yarışır duruma geldiler. Mutlaka marka olun. Marka olduktan sonra kazancınızın üçte ikisi size marka kazandırır. Marka olmak için fuarlara katılın. Fuarlar sizin marka olmanızda en büyük etkendir."

AGİAD bayrağını yeni başkana vermekten son derece mutlu olduğunu söyleyen eski başkan Musa Aksoy da, "Yıllardır bu bayrağı alnımızın akıyla taşıdık. Bundan sonrada yardımlarımızı devam ettireceğiz. Yeni yönetime başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Eski başkanın fikirlerine her zaman ihtiyaç duyacaklarını ifade eden AGİAD Başkanı Fatih Sarı ise şunları söyledi:

"Yeni bayrağı devraldık. İnşallah bu bayrağı en yüksek zirveye dikmek için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Bu konuda herkesin desteklerini bekliyoruz."

Kaynak: AA