İhtiyaç Sahibi Köylülerin Borçlarını Ödeyip Veresiye Defterini Yırttılar

BURSA - Bursa Genç Yenişehirliler Platformu üyeleri, yardım dağıtmaya gittikleri köyde ihtiyaç sahibi bazı köylülerin borçlarını ödedikten sonra veresiye defterini yırttı.

Platform üyesi gençler ilk olarak gittikleri Yenişehir'e bağlı İncirli köyünde köy muhtarı Orhan Zengin tarafından karşılandı. Gençler köyde bulunan ihtiyaç sahibi aileleri kapı kapı gezerek gıda paketi dağıttı.

Ardından Hayriye köyüne giden gençler burada da gıda paketlerini dağıttıktan sonra köy bakkalı Ramazan Gündüz'e gidip veresiye defterinde borcu bulunan vatandaşların borçlarını ödeyerek veresiye defterini yırttı.

Gençler daha sonra Terziler, Aydoğdu, Kızılköy, Kızılhisar ve Mecidiye köylerinde de ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

Bursa Genç Yenişehirliler Platformu Başkanı Ahmet Yaşa, geçtiğimiz yıl başlattıkları bu kampanyayı devam ettirdiklerini belirterek, "Yarın borcunu ödemeye gelen insanlara bakkal amcamız 'artık senin borcun yok, buraya gelip borcunuzu ödeyen oldu' diyecek. Yaptığımız çalışma sonucu birçok kişinin yüzünün güldüğünü görüyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz'' diye konuştu.

Kaynak: AA