Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Tarih Dersi

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde adeta tarih dersi verdi.

Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Tarih Dersi
Türklerin Anadolu’ya 1071’de değil, Hazreti Nuh ile birlikte geldiğini, Anadolu'nun Hazreti İbrahim’in soyundan gelen Müslümanlara vaat edilmiş topraklar olduğunu söyleyen Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türklerin başı beladan kurtulmuyor. Niye? Çünkü Türklere vaat edilmiş bir toprak var” dedi.

MYP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar yemeğine birçok partili katıldı.

İftarın ardından bir konuşma yapmak için kürsüye gelen Yılmaz’a, bir partili tarafından içinde kılıç olan asa hediye edildi.

Konuşmasında partisinin hemen hemen Türkiye'nin her bölgesinde teşkilatlanmasını tamamladığını belirten Yılmaz, "Türk milleti büyük bir milletir. Çok badireler geçirmiştir, başı sıkıntıdan hiç kurtulmamıştır" dedi.

Tarihten Türklüğün çıkarılması durumunda geriye hiçbir şeyin kalmadığını söyleyen Yılmaz, "Bir rivayet odur ki, bu dünya 70 bin kez dolup boşalmıştır. Nice Ademoğulları, Nice İbrahimler, Nice Muhammed'ler ve nice Firavunlar gelip geçmiştir" diye konuştu.

Türk tarihiyle ilgili bilgiler de aktaran Yılmaz, Türklerin Yafes'in soyundan geldiğini söyledi.

Konuşmasının neredeyse siyasete yer vermeyen ve Hazreti İbrahim’i ve onun soyunu konu alan bilgiler aktaran Yılmaz, "Hazreti İbrahim bir Türk peygamberdir ve İslam’ı yazılı olarak tebliğ eden ve Türk-İslam davasını başlatan ilk nebidir. Bu nedenle bizim Hazreti İbrahim’i çok iyi anlamamız lazım" şeklinde konuştu.

"ANADOLU’YA 1071’DE DEĞİL, HAZRETİ NUH İLE BERABER GELDİK"
MYP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, “Biz Türk ve İslam davasını anlatacağız. Bizim işimiz bu. Bizim başımıza gelenler tarihimizi, dinimizi doğru anlamamaktan gelir. Biz tarihimizi iyi bilseydik Anadolu’ya 1071'de değil, Hazreti Nuh ile geldiğimizi bilirdik” dedi.

Tarih kitaplarında Türklerin Anadolu’ya 1071 Malazgirt Zaferi ile geldiği bilgisinin yer aldığını, fakat bunun doğru olmadığını savunan Yılmaz, “Şimdi birileri beni 1071'de Anadolu’ya geldi gösteriyor. Kim gösteriyor, Batı. Niye? Çünkü ortada bir miras var. Hazreti İbrahim ve soyuna verilen miras” ifadesini kullandı.

Allah-ü Teala’nın, Hazret-i İbrahim’e ve onun soyundan gelen Müslümanlara Anadolu topraklarını da içine alan büyük bir coğrafyayı vaat ettiğini anlatan Yılmaz, birçok peygamber geldiğini fakat Allah’ın sadece Hazret-i İbrahim’e toprak vaadinde bulunduğunu kaydetti.

Yılmaz, vaat edilmiş toprakları hatırlatarak, “Türklerin başı beladan kurtulmuyor. Niye? Çünkü Türklere vaat edilmiş bir toprak var” ifadesini kullandı.

Avrupalılara da tepki gösteren Yılmaz, şöyle konuştu:
“Türkler Avrupalıların dediği gibi Anadolu’ya 1071’de değil, 5 bin yıldır insanlık tarihinin başından itibaren Anadolu’da var olma mücadelesi vermişlerdir. Bu coğrafyada İslam’ı yayma mücadelesi vermişlerdir. Dikkat edin, bu mücadele hala devam ediyor. Neyi yıpratıyorlar? Irkı, kimliği yıpratıyorlar.”

“BİZ ÖNCE TÜRK KİMLİĞİMİZİ BİLECEĞİZ”
Salondaki partililere nasihatlerde de bulunan Ahmet Reyiz Yılmaz, milli kimliğin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyleyerek, “Biz ilk önce Türk kimliğimizi bileceğiz. Bunu bildiğimiz zaman üzerinde yaşadığımız toprakların tesadüf eseri bu millete verilmediğini, Allah’ın bir vaadi olarak İbrahim ve soyundan gelene verildiğini bileceğiz. Ve daha üstün bir şuurla buna sahip çıkacağız” diye konuştu.

“Türk-İslam davası bu topraklarda doğmuştur, sonsuza dek bu topraklarda sona erecektir” diyen Yılmaz, “Ülkemizi bayramdan sonra çok sıkıntılı günler bekliyor. Allah milletimize okuma, okumayı anlama fırsatı versin” dedi.

Kaynak: İHA