Eğitim-bir-sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin'den Açıklama

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, son 10 yılda 3 milyon Müslümanın öldürüldüğünü ancak hiç kimsenin sesinin çıkmadığını söyledi.

Eğitim-bir-sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin'den Açıklama
Bursa'nın İznik ilçesindeki DSİ Tesislerinde Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi üyelerine yönelik düzenlenen seminerin açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, İslam alemindeki karışıklıklara dikkat çekerek, "Irak'ta 2 milyona yakın insan öldü. Şimdi Suriye'de ölüyor. Mısır'da, Pakistan'da, Afganistan'da, hatta Doğu Türkistan'da ölüyor ama kimsenin sesi çıkmıyor. Ölenler kimlerdir, kimse merak etmiyor mu? İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu burdan net olarak görebiliyoruz. 10 yılda 3 milyon insan ölmüş, kimsenin sesi çıkmıyor" dedi.

"ABD'DEN MEDET BEKLİYORUZ"
Bilgin, Esad rejimine karşı ABD'den medet beklendiğini ifade ederek, "Suriye'de zalim Esad rejimine karşı ABD'den ve Avrupa'dan medet bekliyoruz. Müdahale etse de bizi bu sıkıntıdan kurtarsa, deniyor. Yine aynı şekilde, Mısır'daki darbecileri destekleyen Avrupa, ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve Katar. Tehdit edince darbecilerin arkasında duran Suudi kralı diyor ki, 'Avrupalılar para vermese de olur. Müslümanlar zengindir, gerekeni yaparlar,' 3 milyon insanın neden öldüğünü buradan çok net görebiliyoruz. Elin Hristiyan'ından, yüz yıldır bu coğrafyayı sömüreninden bugün bizim çocuklarımız öldürülmesin diye medet bekliyoruz. Biz büyük bir medeniyetin bakiyesiyiz. Biz sıfırdan kurulmuş bir devlet değiliz. İslam coğrafyasında 700-800 yıldır medeniyet geleneğimiz var ama biz ölüyoruz" diye konuştu.

"ZULME KARŞI AYAĞA KALKACAĞIZ"
"Bu zulme karşı ayağa kalkmanın payını biz de ödemeliyiz" diyen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilgin şunları söyledi:
"700 bin Memur-Sen üyesi var. Memur-Sen'in rutin çalışmalarının dışında, İslam dünyasındaki bu zulmün sona ermesi için, Türkiye'nin ayağa kalkması için çaba göstermesi lazım. Türkiye'nin İslam dünyasını ayağa kaldırması lazım."
Yarın saat 11.00'de Birleşmiş Milletlerin Ankara temsilciliği önünde büyük bir protesto ve basın açıklaması yapacaklarını açıklayan Bilgin, "Dünyadaki olaylara karşı hem Eğitim-Bir-Sen hem Memur-Sen olarak net tavır sergiledik. Hiç yan çizmedik, yalpalamadık" dedi.

Bilgin, toplu sözleşme konusunu da değerlendirerek, "Ağustos ayı içerisinde toplu sözleşme görüşmelerini tamamladık. Peki ne oldu bu sürede? Eğitimciler yüzde yüz kazançlı çıktı. Sendikalı bir öğretmenin 2014 yılı maaşı için net 278 TL aldık. Ortalama yüzde 14 net zam demek. Peki başka ne aldık? Son 10 yıldaki bizim maliyemiz çok cimri, özellikle de memurlarına karşı. Taban aylık zammı için. Biz buna da 175 TL zam aldık. Netinin 123 TL olmasının dışında, 1 Ocak 2014'de emekli olacak bütün devlet memurları, emekli ikramiyelerine 5 bin 250 TL zam almış oldu. Ne demektir bu? 33 bin lira emekli ikramiyesi alan bir devlet memuru, 1 Ocak 2014'ten itibaren 38 bin 250 TL ikramiye alacak. 3 defa daha taban aylığa zam yapın, ortalama 50 bin liraya gelir emekli ikramiyesi. Şimdi bunun devlete maliyeti her bir memur için 210 TL. Bunun dışında emekli öğretmenlerimiz net yüzde 12 zam aldı. Kamunun mazlumları olarak bilinen 4C'li arkadaşlarımız yaklaşık yüzde 50 net zam aldı" diye bilgi verdi.

Kamu kurumlarındaki kılık kıyafet yasağına da dikkat çeken Bilgin, "Ben buna yüz yıllık utanç yasağı diyorum. İnşallah önümüzdeki 2 Kasım günü bu kalkacak. Yıllarca emek veren ve bunun çivisini yerinden söken yine Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'dir. Bu çivinin de çıkmasına az kaldı. Bu yüz yıllık yasak mazlumdan yana çözülmüş olacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA