Klasik Otomobiller İef'nin Gözdesi Oldu

İZMİR - Bu yıl 82'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda organize edilen Klasik ve Spor Otomobil Sergisi, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

İzmir Klasik Otomobilciler Derneği tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı 2 No'lu Hol'de açılan Klasik ve Spor Otomobil sergisine gelen otomobil meraklıları, sergilenen 25 otomobil ile nostalji yaşıyor.

Mesleğinde usta isimler tarafından modifiye edilen araçların fotoğraflarını çeken ziyaretçiler, daha önce sadece filmlerde gördükleri otomobilleri yakından inceleme fırsatı buluyor.

-"Otomobillerin hepsi özel ve değerli"

İZKOD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında otomobilleriyle ikinci kez yer aldıklarını anlattı.

Otomobillerin tamamının özenle korunduğunu ifade eden Ceylan, "25 aracımız var, orijinalliğini kaybetmemiş, merakla toplanıp, özenle korunup modifiye edilmiş araçlar. Ustaların elinden geçmiş araçlar. Bu güzelliği korumaya çalışıyoruz" dedi.

Sergilenen en eski aracın 1952 model Buick marka otomobil olduğunu ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:

"1953 model Chevrolet var. İçlerinde en değerlisi, 125 bin dolar teklife rağmen sahibinin satmadığı 1970 model Cadillac. Tamamı özel, güzel ve değerli araçlar. Mustang ve Ford grubundan da önemli ve özel araçlarımız var. Gençler sergimizi ziyaret ediyor. Bu otomobilleri hiç görmemiş ziyaretçileri direksiyona oturtuyor, fotoğraflarını çekerek nostalji yaşatıyoruz. Çok yoğun ilgi var ve bu ilgiden çok mutluyuz. Ziyaretçilerden tek isteğimiz, parçaları kolay bulunmayan, el emeği göz nuru otomobilleri gözleri ile sevmeleri."

Döneminin makam araçlarından taksilerine, kamyonetlerinden spor otomobillerine seçkin 25 aracın klasik otomobil severlerin beğenisine sunulduğu sergi, İzmir Enternasyonal Fuarı boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA