Kepez’de “konyalılar Gecesi” Düzenlendi

Kepez Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında “Konyalılar Gecesi” düzenlendi.

Kepez’de “konyalılar Gecesi” Düzenlendi
Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Antalya Konyalılar Derneği’nin organize ettiği gecede Konya’nın müzik ve folklor kültürü sergilendi. Konyalı Sanatçılar Pınar Koç ve Sami Çelik’in sahne aldığı geceye katılan Konyalılar, seslendirilen türkülerle memleket hasretlerini giderdiler. Geceye Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Ayşe Güliz Yılman da katıldı.

Antalya Konyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz yaptığı konuşmada, Kepez Belediyesi’nin Ramazan etkinliğinde ikinci kez coşkulu bir şekilde Konyalılar Gecesi düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cengiz, derneğe desteklerinden ve gecenin düzenlenmesine katkılarından dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye plaket verdi.

Başkan Tütüncü ise konuşmasında, “Sizlere sevgili hemşehrilerim, diyorum. Çünkü Konyalılar ve Antalyalılar olarak biz, aynı coğrafyanın, aynı bölgenin, aynı toprağın insanlarıyız. Kültürlerimiz aynı ve tarihi kök bağlarımıza bakarsak, iki şehir Anadolu Selçuklu döneminden bu yana birbirleriyle et- tırnak gibi kardeştirler. Konyalılar Derneği ile birlikte Hz Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında Antalya’da, Konya’daki gibi Şeb-i Arus etkinliği düzenliyoruz. Gönüller sultanı Mevlana’yı, Konya kültürünü Antalya’da yaşatıyoruz” dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatarak, “5 yıl Konya’da kaldım. Alaeddin Tepesi’nde çay içtim. Nalçacı, Zafer caddelerinde yürüdüm. Konya benim de vatanım. Bu gece o güzel Konya’yı yeniden yaşadım” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçılara çiçek takdim edilirken, sanatçı Sami Çelik de Başkan Tütüncü’ye Süper Lig takımlarından Torku Konyaspor’un atkısını hediye etti.

Konyalılar Gecesi’nin finalinde ise yörenin ünlü kaşık oyunu gösterisi vardı. Bozkır Folklor ve Kaşık Ekibi’nin, halk oyunları gösterisi ile Konyalılar Gecesi sona erdi.
Kaynak: İHA