Seyrek İtfaiye Grubu Hizmet Binası Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, "Bu kenti hayal ediyoruz, hayallerimiz gerçekleştirilebilecek hayaller. Ufkumuz geniş, aklı ve bilimi rehber olarak kullanıyoruz ve bugüne kadar ne projelerimizde ne söylemimizde ne duruşumuzda büyük hata yaptık" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen ilçesine bağlı Seyrek köyünde yaptırılan itfaiye grubu hizmet binasının açılışı, İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, Aliağa, Çiğli, Foça ve Menemen belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşın da katılımıyla hizmete açıldı.

Kocaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, yeni oluşturulan Seyrek İtfaiye Grubu ile Seyrek ve civarındaki yerleşimlerin yanı sıra Maltepe Mahallesi'ndeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne de hizmet vereceklerini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin sahip olduğu 62'si arazöz, 22'si merdivenli arazöz, 13'ü merdivenli araç, 5'i motosiklet, 20'si kurtarma AKS 110 aracı, 4'ü ambulans ve 51 adet de diğer tip araç olmak üzere toplam 177 araçlık filosuyla halen 21 ilçede başarıyla faaliyet gösterdiğini dile getiren Kocaoğlu, 2014 Mart ayından itibaren yürürlüğe girecek yeni büyükşehir sınırları uyarınca hizmet ağlarına eklenecek 9 ilçede de hızlı şekilde örgütleneceklerni söyledi.

Kocaoğlu, Menemen'e göreve geldikleri 2004 yılından bugüne kadar büyükşehir belediyesi olarak toplam 171 milyon 490 bin lira tutarında yatırım yaptıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz köylüyü de esnafı da taciri de sanayiciyi de hizmet sektörünü de kısaca tüm İzmir'i, 4 milyon 500 bin inasınımız kalkındırmak, yaşam seviyesini yükseltmek ve iş, aş bulmalarını temin etmek, lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için yola çıkıyoruz. Hedefimiz yerelde kalkınma. Bu yerelde kalkınmayı, organize sanayi bölgelerini, deskeleyerek limanı büyüterek, lojistiği destekeleyerek, organik tarıma, anlaşmalı tarıma destek vererek, hizmet sektörünü, turizm sektörünü geliştirmek için her türlü altyapı hizmetlerini yaparak ve 260 hektarlık tarihi bölgemizi Kemaraltı-Kapılar aksını ayağa kaldırarak sürdürmek istiyoruz."

Bu anlayışla hazırladıkları 40 kilometrelik kıyı bandı düzenleme projesini, çok kısa süre içerisinde Pasaport'tan başlatılacağını, kent dönüşümünde ise 30-35 bin konut büyüklüğüne sahip Ege Mahallesi'nden Bayraklı'ya, Uzundere'den Ballıkuyu'ya, Yeşildere'ye, Örnekkö'ye kadar 5-6 bölgede proje çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Kocaoğlu, "Bunların hepsi yapılırken, kafamızda tek bir bakış açısı var; önce insan, sonra o insanın geleceği, gençlerimizin geleceği, ülkemizin geleceği, bağımsız Türkiye, özgür Türkiye ve demokrasiye inanmış Türkiye" dedi.

-"Dünyada bizim yaptımızı yapan var mı?"

Kocaoğlu, büyükşehir belediyesi olarak önemli yatırımlara imza attıklarını ve bunu yaparken de sadece kendi kaynaklarını kullandıklarını savunarak, şunları söyledi:

"Şöyle bir düşünün, araşıtırın. Sadece Türkiye Cumhuriyetin'de değil, Avrupa'da değil, dünyada hiçbir belediye, tek başına arazisini satın almasından, kamulaştırmasından projesine, inşaatına, işletmesine varıncaya kadar 400 milyon lira para harcayarak, bu kentte fuar sektörünü, kongre sektörünü büyüteceğim, bu kenti hizmet sektöründe doruğa çıkartacağım diye para harcamış mıdır? Araştırın, bulun, ben bulamadım. Evet yapılmış, bizim yaptıklarımızdan çok daha büyükleri yapılmış ama belediyenin sadece adı var, çorbada tuzu var. Hükümet vermiş, bakanlıklar vermiş, özel sektör vermiş ve bir fuar merkezi çıkmış. Biz bütün bu yatırımları tek başımıza gerçekleştiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin finans gücüyle insan kaynağıyla gerçekleştiriyoruz."

-"Metro bitmedi diye eleştiriyorlar"

Yönetimlerine muhalefet edenlerin en büyük eleştiri konusun ise metro konusu olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Metro bitmedi diye eleştiriyorlar, yerden göğe kadar haklılar çünkü biz 11 kilometre raylı sistemi 96,5 kilometre çıkarmışız. Senede 11 kilometre daha ilave ettik. Çünkü biz, şu anda Torbalı'da 30 kilometrelik şantiyeyi yürütüyoruz, 15 ay sonra devreye girecek. Çünkü biz, 3,5 kilometrelik metro sisteminde son 13 metrede takıldık kaldık, hallediyoruz. Dün tramvay projelerimiz, Konak ve Karşıyaka projelermizin onayı geldi, 24,5 kilometre tramvay projesini gerçekleştireceğiz. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki 2-2,5 yıl içerisinde 11 kilometre olarak aldığı raylı sistemi 175 kilometreye çıkartıyor."

Kocaoğlu, yakın zamanda Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanında "kent koleji" kuracaklarını ve burada hizmet sektöründen sanayi sektörüne kadar ihtiyaç duyulan elamanı, lise mezunu gençlere eğitim vererek yetiştireceklerini, istihtama katkı sağlayacaklarını belirtti.

Kocaoğlu, "Hedefimiz büyük. Bu kenti hayal ediyoruz, hayallerimiz gerçekleştirilebilecek hayaller. Ufkumuz geniş, aklı ve bilimi rehber olarak kullanıyoruz ve bugüne kadar ne projelerimizde ne söylemimizde ne duruşumuzda büyük hata yaptık. Ne bize inanaları ne siyasi mensup olduğumuz siyasi partiyi ne de İzmirli hemşehrilerimizin başını eğmedik, yere baktırmadık ve baktırmayacağız. Çünkü sadece bir tek sevdamız var İzmir'e hizmet etmek" dedi.

Kaynak: AA