İş Kur Stant Kurarak Tanıtım ve Bilgilendirme Yapıyor

İş Kur Niğde İl Müdürlüğü vatandaşları bilgilendirmek, iş danışmanlığı yapmak ve müdürlüğü tanıtmak amacıyla Niğde Hükümet Meydanı’na stant kurdu.

İş Kur Stant Kurarak Tanıtım ve Bilgilendirme Yapıyor
Konu ile ilgili bilgi veren İş ve Meslek Danışmanı Fitnat Tanık Niğde’de 14 tane iş ve meslek danışmanın olduğunu ve bu danışmanlar günde 20’şer kişiye danışmanlık yaptığını söyledi.

Danışman Tanık, “İş Kur Niğde İl Müdürlüğümüz tarafından açılan standımızı önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar burada vatandaşlarımıza hizmet verecek. Standımıza ilgi güzel, birçok insanın İş Kur’dan pek bir haberi yok veya ne iş yaptığımızla alakalı bir bilgisi yok ama açtığımız stantla kurumumuzda verilen hizmetlerle alakalı bilgi veriyoruz. İnsanlar geliyor stadımıza bizden fikir ve bilgi alıyorlar. Biz de onlara nasıl iş bulunur bunun hakkında bilgiler veriyoruz. Niğde’deki ve Türkiye’de bulunan her bireyin iş ve meslek danışmanı bulunuyor” dedi.

İş arayanların daha rahat iş aradıklarını söyleyen Tanık, “İnsanlar daha çok masa başında iş istiyor, sabah 8 akşam 5 çalışma zamanlı bir iş istiyorlar ama Niğde şartlarında çok sıkıntılı. Zaten Niğde’de iş imkânları kısıtlı. Biz beden işçisi şeklinde Niğde’deki bize müracaat eden firmalara yönlendiriyoruz. Elimizden geldiğince bize gelen insanlara danışmanlık yapıyoruz ve diğer yandan işverenlerle sürekli görüşüyoruz. Ve vatandaş işe girdikten sonra kontrolünü yapıyoruz örneğin sigortası tam yatıyor mu diye ilgileniyoruz. İşveren istediği gibi bir işçi arıyor ama vatandaşta rahat bir iş arıyor. Bize gelen talepler güzel. Niğde’deki küçük esnaf bile İş Kur işe ortaklaşa çalışıyor. Niğde’de 14 tane iş ve meslek danışmanı var bunlarda günlük 20 kişiyle görüşüyor bu da Niğde için iyi durumda” diye konuştu.

Kaynak: İHA