Chp'li Kurt, Eğitim Sendikası Gezilerini Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, eğitim ve öğretimdeki sorunların tespit edilmesi ve çözülmesi konusunda eğitim sendikalarına yaptığı ziyaretleri sürdürüyor.

Chp'li Kurt, Eğitim Sendikası Gezilerini Sürdürüyor
Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'yı ziyaret eden Kurt, eğitim ve öğretim sorunlarını eğitimcilerden dinlemek istediklerini belirterek, AKP iktidarının eğitim politikası nedeniyle yoksul aile çocuklarının okuyabileceği tek okulun İmam Hatip Liseleri olacağını öne sürdü. Eğitimi eğitimcilerden öğreneceklerini belirten Kurt, “Geçen yılki yanlışların bir kısmından geri dönmeye çalışılıyor. Olumlu bir adım ama çocuklarımızın üzerine bıraktığı sıkıntılar uzun süre yaşayacağa benziyor. Eskişehir’de de 4+4+4 sorunu çözülemedi, ikinci yıla girerken yine çözümsüz görünüyor. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız, velilerimiz, idarecilerimiz aynı sıkıntıları yaşıyor’’ dedi.

Kırsal kesimde eğitimin bitme aşamasında olduğunu iddia eden Kurt, "Şu anda kırsal bölümde eğitim bitmiş. Okul bitmiş, taşımalı eğitim bitmek üzere, ileri demokrasi denilen yerde kırsalı eğitimsiz bırakmakla nereye gideceğiz? Cemaatle hükümet arasındaki kavga giderek dershanelerin özel okullara dönüşü hesabı yanlış görülüyor. Temel hedef paralı eğitime gidiş. Büyük korkumuz imam hatip liseleri temel liselere dönüşü. Yoksul ailelerinin çocuklarının okuyacağı tek okul imam hatip lisesi olacak gibi görünüyor. Halkın çocuklarının parasız eğitim görmeleri konusundaki mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Şanlı ise, 4+4+4 eğitim sistemi ileri sorunların daha da arttığını ifade ederek, “AKP hükümetinin iktidara gelmesi ve ustalık döneminde 4+4+4 sistemi ile sorunlarımız daha da arttı. Tüm dayatmalara karşı AKP ve Milli Eğitim Bakanlığı inadını, çocuklarımız ömür boyu yaşayabilecekleri travmaları unutmayacaklar’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA