Bitmeyen Hastane İnşaattında İnceleme

Harran üniversitesi Osmanbey yerleşkesinde inşaatı yıllardır devam eden inşaatta Harran Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu incelemelerde bulundu.

Bitmeyen Hastane İnşaattında İnceleme
16.06.1996 yılında temeli atılan ve 2milyon 683bin 350 TL ye ihale bedeli sunulan inşaat çalışmaları halen devam ediyor.

İnşaatı 5 yıldır süren ve halen tamamlanmayan hastane inşaatında Harran Üniversite Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu Rektör Yardımcıları, Üniversite Hastanesi Baştabibi, ilgili Daire Başkanları, inşaatta görevli Mühendisler ve Yüklenici firma temsilcileri incelemelerde bulundu.

Osmanbey Yerleşkesinde 1996 yılından bu yana devam eden tek inşaatın Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olduğuna dikkat çeken Mutlu, ”Bu hastane çalışmalarının bittiğinde bölgenin sağlık alanında bir çok eksikliklerini giderecek olan hastane bir yandan şehrin o istikametine açılmasını sağlarken, bir yandan da şimdiki hastane ve poliklinik binalarında daha kaliteli, branş hizmetlerinin verilmesine imkan sağlanacaktır.

Bütçe bulunmadığı için benden önceki dönemlerde Rektörler tarafından ertelenen 600 Yataklı Hastanemiz için ikmal ihalesine çıkıldı.

İşi üstlenen firmaya yer teslimini yaptık. Şu anda müteahhit başta ısı santrali olmak üzere içerideki düzenlemeler ve diğer çalışmaları Sağlık Bakanlığından aldığımız ruhsat doğrultusunda yürütüyor.

İhale tarihinden itibaren 22 ayda bitireceklerini taahhüt ettiler. Dolaysıyla Şanlıurfa ve bölgenin en büyük hastanesi 2 yıl içinde, en geç 2015 yılı Ocak veya Şubat aylarında bize teslim edilecektir. Önce binayı bitireceğiz. Sonra içerisinin modern cihazlarla donatılması için Kalkınma Bakanlığından bütçe talep edeceğiz. Hastanemizdeki mevcut cihazları yeni binaya taşıyacağız. Eksik kalan diğer cihazları temin edip, iç donanımını tamamlayıp, tam teşekküllü, bölgeye ve yakın komşu illere hizmet verebilecek bir hastaneyi halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kaynak: İHA