Şehir Tiyatrolarının Büyük Başarısı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın, 2012-2013 tiyatro sezonunda sahnelediği oyunları ile 17 ödül ve yeni sezonda açıklanacak olan 12 ödül adaylığına değer görüldüğünü bildirildi.

Şehir Tiyatrolarının Büyük Başarısı
Şehir Tiyatroları, geçtiğimiz sezon 8 yeni oyun sahneleyerek rekor seyirci sayısı ile sezonu tamamladı. Oyunların kalitesi, seyircinin beğenisi ve sahnelerin doluluğu noktasında çok başarılı bir sezon geçiren Şehir Tiyatroları, ülkemizde verilen neredeyse tüm ödül organizasyonlarında adından bahsettirdi ve birçok ödüle layık görüldü.

Kurum olarak değer görüldüğü Eleştirmenler Birliği Jüri Özel Ödülü’nün ardından, Sanat Kurumu 2012-2013 Tiyatro Ödüllerinden iki ödül, Çağdaş Gazeteciler Derneği ödül değerlendirmesinden iki ödül, Direklerarası seyirci ödüllerinden 12 ödül alan Şehir Tiyatroları, Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında 12 ödül adaylığı alarak, ödülleri yeni sezonda verilecek olan bu organizasyonda adeta kendisi ile yarışır hale geldi. Sahnelediği tüm oyunların, yönetmeni, tasarımcısı ve oyuncularının ödüllendirildiği, başarısını seyircileri ve alkışlarıyla perçinleyen Şehir Tiyatroları yeni sezona tam motivasyon ve enerji ile başlamaya hazır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Basri Albayrak “ Geniş bir repertuar, kaliteli oyunlar, yüzde 100’ü geçen doluluk oranı, seyircimizin alkışları ve beğenisi bize rüya gibi bir sezon yaşattı. Bunun bir rüya olmadığını ispatlarcasına birbiri ardına gelen ödüller mutluluğumuzu ve motivasyonumuzu en yüksek seviyeye çıkardı. Sezon başında projelerimizi ve sanatçılarımızın rol dağılımlarını hazırlarken öngördüğümüz her şeyin karşılığını aldık, almaya da devam ediyoruz. Söyleyebileceğim tek şey bu mesleğe kendisini adamış her sanatçı arkadaşımın böyle bir mutluluğu yaşamasıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA