Restoranda Alevi Aileye Servis Açılmadığı İddiası

Malatya'nın Darende ilçesinde restoran işleten Fatih Güneş, iş yerinde Alevi bir aileye servis açılmadığı iddialarının yer aldığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İlçeye bağlı Günpınar köyünde restoran işleten Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın 3. günü 15 kişilik bir grubun piknik yapmak amacıyla restorana geldiğini, çalışanların grubu piknik alanında ayrılan yere yerleştirdiğini söyledi.

Sözkonusu müşterilerin ayrılan yeri beğenmeyerek başkasına rezervasyon yapılan bölüme geçtiğini ifade eden Güneş, çalışanların, bu alanın başkaları için rezerve edildiğini belirterek, konuklardan başka bir yere geçmelerini istediklerini anlattı.

Grubun çalışanlara hakaret ettiğini ileri süren Güneş, "Çalışanlar durumu bana anlatınca konuyu öğrenmek için yanlarına gittim. Kendilerine oturdukları yeri 3 gün önce başka birine rezerve ettiğimizi anlattım. 'Lütfen buradan kalkar mısınız? diyerek rica ettim. Bunun üzerine bana 'Biz buradan kalkmayız, burayı yıkarız, sen bizi nasıl buradan kaldırırsın, sen kimsin' diye hakarette bulundular ve üstüme yürüdüler. Jandarmayı aradım ve gelen bir grubun restoranı işgal ettiğini bildirdim" iddiasında bulundu.

Jandarma ekibi geldikten sonra ailenin, "Burada çok sayıda insan oturuyor. Onlara ses çıkarmıyorlar bizi kaldırıyorlar. Biz Aleviyiz diye mi dışlıyorlar" dediğini iddia eden Güneş, "Bunun üzerine, onlara hitaben 'Sizin Alevi olduğunuz alnınızda mı yazılı? Alevisi de Sünnisi de herkes bir' dedim. Konunun özü budur" dedi.

Kendilerine restoranda servis açılmadığını iddia eden ailenin öne sürdüğü gibi kollarındaki Zülfikar dövmesini görmediğini ve o işaretin de Alevilikle ilgisi olduğunu bilmediğini dile getiren Güneş, bugüne kadar hiçbir insanı mezhebinden dolayı dışlamadığını belirterek, "Ailenin basına yansıyan açıklamaları gerçeği yansıtmıyor" dedi.

-CHP Malatya Milletvekili Ağbaba'nın açıklamaları

Nevşehir'e giderken Darende'ye uğrayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu'nun olay duyulduktan sonra restoran sahibiyle görüştüğünü söyledi.

Hem restoran sahibiyle hem de kovulduğunu iddia eden aileyle görüşeceğini belirten Ağbaba, "Bu konuda gereken açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız. Darende için, Malatya için böyle şeylerin çıkması bizim açımızdan olumlu değil ama olayı tüm detaylarına kadar ciddiyetle araştıracağım" dedi.

CHP İlçe Başkanı Sunguroğlu ise parti olarak ilçeye gelen misafirleri sözkonusu restoranda ağırladıklarını ifade ederek, bugüne kadar böyle bir olaya rastlamadıklarını kaydetti.

Bazı basın organlarında yer alan haberlerde, İngiltere'den bayram tatilinde Malatya'ya geldiği belirtilen bir kişi ile akrabalarına, Darende ilçesine bağlı Günpınar köyündeki bir restoranda Alevi olduğu için servis yapılmadığı iddialarına yer verilmişti.

Kaynak: AA