Chp Edirne Milletvekili Gürkan Açıklaması

EDİRNE - CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, "Retorik olarak insan düşünmediği bir eylemi gerçekleştiremez. Ben belediye başkan adayı olmayı düşünmüyorum, düşünmediğim bir şeyi gerçekleştirmem de mümkün değildir" dedi.

Gürkan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile belediyede düzenlediği basın toplantısında, son günlerde, kendisinin son anda Edirne Belediye Başkanı adayı olacağı yönünde aslı olmayan haberler türetildiğini söyledi.

Belediye başkan adaylığı gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Gürkan, şunları söyledi:

"Son günlerde 'Gürkan, Sedefçi'ye destek verip gibi yapacak son anda aday olacak' şeklinde asılsız haberler üretildi. Retorik olarak insan düşünmediği bir eylemi gerçekleştiremez. Ben belediye başkan adayı olmayı düşünmüyorum, düşünmediğim bir şeyi gerçekleştirmem de mümkün değildir. Edirne'nin 4 dönemdir vekaletini verdiği başarılı bir belediye başkanı var, ben de gördüğünüz gibi yanındayım. Bunu ben söylemiyorum, bağımsız araştırmalar söylüyor. Geçenlerde ulusal bir gazetenin yaptırdığı ankette Sedefçi Türkiye genelinde en başarılı 5. belediye başkanı olarak belirlendi."

İktidarı eleştiren Gürkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'da gösterdiği haklı tepkiyi Gezi Parkı'nda da göstermesini beklediğini ifade etti.

Başkan Sedefçi de şehir mimarisine yeni parklar eklediklerini söyledi.

Yeni bir parkın Fırınlarsırtı mevkinde yakın bir zamanda açılacağını bildiren Sedefçi, ''Ufak suni gölet şeklinde dizayn edilen parkı bitiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü elemanlarımız iyi çalıştılar. Özellikle Hüsamettin Çöl ustanın büyük emekleri var. Belediye meclisine de konuyu getirip ustamıza ödül vereceğim. Bu çalışkanlık, tüm personelimize örnek olsun" dedi.

Kaynak: AA