İnegöl'de Meslek Liselelerinin Başarısı Arttı

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından meslek ve Anadolu liselerini ziyaret ediyor.

İnegöl'de Meslek Liselelerinin Başarısı Arttı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi'ne giderek, yeni tefriş edilen sınıflarda incelemede bulunduktan sonra okulun başarısını açıkladı.

Baştürk, "Okulumuz daha da güzelleşti. Tefrişatı, makine, alet edevatı ile gerçekten tam anlamıyla bir kız meslek lisesinde olması gerekenler temin edildi. İnşallah öğrencilerimiz daha kaliteli eğitim görecek" dedi.

"3-5 yıl önce üniversite başarısı sıfır olan okullarımız şimdi yüzde 40-60'lara varan başarı çıtasını yakaladılar. Geçen yıl bu okulumuzdan sadece bir öğrenimiz 4 yıllık üniversiteyi kazanırken, bu sene gerek açık öğretim, gerekse örgün eğitim kazanan öğrenci sayımız 18 oldu. İki yıllık bölüm kazanan öğrencilerimiz var. Bunları da dikkate aldığımız zaman artık meslek liselerinin önü açılmıştır. Öğrencilerimiz meslek liselerine isteyerek, arzulayarak gelmelidir. İnegöl sanayi şehri olduğu için, daha çok meslek lisesi mezunu elemana ihtiyacımız var. Biz öğrencilerimizin tabii ki fen ve Anadolu liselerine kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz, ama eğer öğrencilerimiz oraları kazanacak kadar puan alamadıysalar hiç üzülmesinler, kendilerine altın bilezik sayılabilecek sanat eğitimi verebilecek okullarımız var. İlçemizde iki kız meslek lisemiz var. Ayrıca Yunus Emre Lisesi'ni de, kız mesleğe dönüştürdük. Yine bu sene ilk defa açtığımız Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi var. Bu da kız öğrencilerimiz için bir fırsat olarak değerlendirilmeli" diye konuştu.

Kaynak: İHA