Vali Aksoy Ayvacık'ta İncelemelerde Bulundu

SAMSUN - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Ayvacık ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl'ı makamında ziyaret eden Aksoy, Ayvacık ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili Kaymakam Akıl'dan bilgi aldı.

Vali Aksoy, daha sonra Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından projelendirilen 'Doğa Evleri'ni ziyaret etti.

Evlerle ilgili bilgi veren Vali Aksoy, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın proje çağrısına Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği 'Doğa Evleri' projesi ile başvurdu. Bu proje İl Özel İdaresi ve OKA'nın katkılarıyla yaklaşık 600 bin lira harcanarak gerçekleştirilmekte olan bir proje" dedi.

Doğa Evleri Projesi'nin yedi adet bungalov tarzı konaklama ev ve bir sosyal tesisten oluştuğuna işaret eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Amacımız Samsun'da turizmi çeşitlendirmektir. Ayvacık ilçemiz de turizm alanları ve potansiyeli olan bir ilçemiz ve burada turizm alanları ilan edilmiş yerlerimiz söz konusu ve bu alanlarımızdan biri olan 'Doğa Evleri' Projesini hayata geçirmek suretiyle burada turizmin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle Ayvacık ilçemizde turizmi geliştirmek amacıyla baraj gölünde gezinti yapılabilmesi için bir tekne alınması hususunu da karar altına aldık. Bununla ilgili kaynakları da Ayvacık İlçe Kaymakamlığına aktardık. Bununla ilgili çalışmaları da Ayvacık İlçe Kaymakamı arkadaşımız yürütüyor. Samsun'a çok yakın bir mesafede olan Ayvacık ilçemiz ayrıca havaalanına da çok yakın bir mesafede bulunuyor. Turizm bakımından önemli değerlerine sahip olan bu ilçemizin önümüzdeki süreçte turizmden daha fazla pay almasını önemsiyoruz ve hedefliyoruz. Bu anlamda Ayvacık ilçemizde başlattığımız bu çalışma turizm noktasında da bir atılım noktası olacaktır diye düşünüyoruz."

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, daha sonra yama asfalt çalışması yapılan köy yollarında incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA