Kadirli'de "her Ev ve İş Yerine Veda Hutbesi"

OSMANİYE - Kadirli Belediyesince Ramazan dolayısıyla "Her ev ve işyerine Veda Hutbesi" çalışmasıyla esnafa ve vatandaşlara Veda Hutbesi dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Andırın Caddesi'nde dağıtım sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Veda Hutbesi'nin okunuşunun 1381'inci yılı ve Ramazan dolayısıyla esnafa ve vatandaşlara Veda Hutbesi dağıttıklarını söyledi.

Müslümanlara ve tüm insanlığa Hz. Peygamber tarafından güzel mesajlar içeren Veda Hutbesi'nin her ev ve işyerine girmesi gerektiğine dikkat çeken Tarhan, şöyle konuştu:

"Sevgili peygamberimizin hicretin 10. yılında tüm insanlığa, zamanlar ötesine son hitabı olan Veda Hutbesi'ni halkımıza dağıtmayı nasip eden Allah'a sonsuz şükürler olsun. Çünkü Peygamberimiz, bu son hitabında vasiyetini dinleyenlerin, dinlemeyenlere bildirmesini istemiştir. Biz bu sene duyurulma hususunda vesile olduk. Yetişen nesiller maneviyatı güçlü kişiler olmalı. Ülkemizin geçirdiği zor dönemler de kurtuluşumuz milletimizin maneviyatı sayesinde olmuştur. Ne kadar unutturulmaya çalışılsa da bu millet her zaman ülküsüne ve dinine bağlı kalacaktır. Türk milletinin kanında var. 3 asır İslam dinine bayraktarlık eden milletin torunlarıyız."

Kaynak: AA